finucha Napisano 13 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2014 WitamProblam taki: na opakowanie metalowe naniesiono farbe.Zastosowałem prep.w sprayu do usuniecia farb no i ..zaiast zdjec tylko wierzchnia farbe,zadziałał na czarna niemiecka oryg która była pod spodem i doszedł do minii..Jki prep zastosowac ,lub co aby delikatnie zdjac ta wierzchnia warstwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 13 Czerwiec 2014 Share Napisano 13 Czerwiec 2014 Zazwyczaj bywa to kłopotliwe. Kiedyś czyściłem polski hełm z oryginalną farbą i naniesioną później wtórną. Uzyskałem idealny efekt poprzez systematyczne szorowanie szczoteczką maczaną w acetonie. Ważne by nie robić okładów z acetonu, bo rozmiękczy wszystkie powłoki. Chodzi o to, by rozpuszczalnik działał powierzchownie i by systematycznie ścierać rozpuszczoną farbę wtórną aż do odsłonięcia pierwotnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 19 Czerwiec 2014 Share Napisano 19 Czerwiec 2014 Ewentualnie użyj środka podobnego w działaniu do Twojego spraju, jednak nakładanym przy pomocy pędzla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.