Skocz do zawartości
  • 0

Saperka i pierścień

kuba.pap

Pytanie

Napisano

Witam. Oto moje ostatnie znajdki.
Jaki jest kraj pochodzenia saperki, oraz na jaki okres przypada jej powstanie?
Kolejne pytanie, to czym ją najlepiej wyczyścić? Domyślam się że elektroliza, ale czy w tym przypadku warto ją robić samemu czy też raczej oddać to w ręce specjalisty?

Saperka 1

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Możesz też zrobić autolizę jak nie masz prostownika starego typu ( te nowe jakoś się nie nadają z własnego doświadczenia wiem , chyba że robiłem coś nie tak :) ) a z autolizą będziesz miał ten sam efekt tylko że trochę dłużej :)
Napisano
Spokojnie, dopiero wczoraj wrzuciłeś temat a już się pieklisz. Nie wszyscy siedzą przed komputerem oczekując nowych tematów do identyfikacji.
Co do saperki to wygląda na niemiecką 2 WŚ. Jak chcesz to możesz ją sam wyczyścić.
Co do pierścienia to może to być część optyki a nie zapalnika ale zapewne znajdą się na forum znawcy, którzy to potwierdzą albo temu zaprzeczą.
Pozdrawiam.
Napisano

Witam. Oto moje ostatnie znajdki.
Jaki jest kraj pochodzenia saperki, oraz na jaki okres przypada jej powstanie?
Kolejne pytanie, to czym ją najlepiej wyczyścić? Domyślam się że elektroliza, ale czy w tym przypadku warto ją robić samemu czy też raczej oddać to w ręce specjalisty?

Saperka 1

Napisano

wpadł również taki oto pierścień. Przypuszczam że pochodzi od jakiegoś zapalnika czasowego, ale mogę się mylić. Dookoła na bocznej ścianie przedmiotu znajduje się skala od 1 do 26. Proszę o pomoc w identyfikacji

Pierścień 1

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie