witas03 Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Napisano 2 Styczeń 2015 Początek sezonu 2015. Nowy rok i nowe miejsce. Na fotkach ważniejsze znajdki . Poza tym dużo groszków , fenningów , pokrętło, część lunety, lornetki i nieśmiertelniki jenieckie.
witas03 Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Napisano 2 Styczeń 2015 Obóz XII F - Stalag XII F nazistowski jeniecki obóz pracy i zagłady oddział więzienny obozu Ban-Saint-Jean w Denting blisko Boulay-Moselle w regionie Lotaryngia, w departamencie Moselle funkcjonujący w okresie od listopada 1940 do sierpnia 1944
witas03 Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Napisano 2 Styczeń 2015 Stalag II A - obóz jeniecki Stalag IIA w Neubrandenburgu.
Jacek Dąbrowski Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Obóz XII F - Stalag XII F nazistowski jeniecki obóz pracy i zagłady Paczę na mapy świata i nie mogę znaleźć kraju Nazistland ani nic podobnego. Gdzie leżał ten kraj?Pozdrawiam
witas03 Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Napisano 2 Styczeń 2015 A dokładniej co ci nie pasuje? Miałem napisać niemiecki? Hitlerowski? Francuski czy jaki? Nazistowski jest złym określeniem?
Jacek Dąbrowski Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 A Oświęcim czy Majdanek to Polskie Obozy Zagłady , tak?A Naziści to przylecieli z Marsa i se tu założyły obóz jeniecki , tak?Pozdrawiam
witas03 Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Napisano 2 Styczeń 2015 Naziści = III Rzesza = Niemcy Nazizm – totalitarna ideologia obowiązująca jako niemiecka ideologia państwowa.Po co tu te twoje 5 groszy?
Kyrsons Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Jest to forum, więc po to te moje 5 groszy, nazywajmy rzeczy po imieniu. Jackowi o to chodziło na pewno
witas03 Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Napisano 2 Styczeń 2015 TO nie było do ciebie. Dla mnie oczywiste że niemiecki. W Polsce chyba wszystkim nazizm kojarzy się z Niemcem.
Jacek Dąbrowski Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 No to napisz że Niemiecki. Bo sam zakłamujesz historię. Jak wywózki na Sybir to wszyscy piszą rosjanie , kacapy , ruskie ,a jak obozy niemieckie to nagle naziści , hitlerowcy , faszyści albo jeszcze co inne wynajdują. Nie było Państwa Nazistowskiego , nie było Państwa Hitlerowskiego było Państwo Niemieckie i trzeba o rym mówić głośno i wyraźnie.Pozdrawiam
witas03 Napisano 2 Styczeń 2015 Autor Napisano 2 Styczeń 2015 Ok kolego. Ja jestem z zachodniej Polski. My aż tyle nie acierpieliśmy"! Wiec i nienawiści mniej . . . :)Pozdrawiam
ozzy Napisano 2 Styczeń 2015 Napisano 2 Styczeń 2015 Zgadzam się z kol.Jacek Dąbrowski.Moda na poprawność polityczną powoli zakłamuje historię.Jak ktoś mi mówi o nazistowskich obozach śmierci itp., to się pytam czy wie, jakim językiem mówili w większości strażnicy w tych obozach? Nazistowskim? Czy jednak niemieckim i ... ukraińskim?
witas03 Napisano 3 Styczeń 2015 Autor Napisano 3 Styczeń 2015 Blisko domu - 1 grosz 1816 Księstwo Poznańskie.
witas03 Napisano 3 Styczeń 2015 Autor Napisano 3 Styczeń 2015 mały a cieszy. Denar Warneńczyk lub coś koło tego.
witas03 Napisano 16 Luty 2015 Autor Napisano 16 Luty 2015 Pierwszy hełm i pewnie ostatni. W moich lasach to rzadkość:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.