Wojtiii Napisano 3 Maj 2014 Autor Napisano 3 Maj 2014 Witam. Wykopałem na ogródku takie coś i zastanawiam się ile może mieć lat. Wygląda na złoty z rubinem i ręcznie robionymi wzorkami co pozwala mi mysleć, że jest naprawdę stary. Proszę o próbę identyfikacji i wydatowania. :)
Wojtiii Napisano 3 Maj 2014 Autor Napisano 3 Maj 2014 Raned - dziękuję za sugestię.janek5501 - pierścionek ma wybitą próbę jednak nie da się jej odczytać.Jeszcze jakieś podpowiedzi ? :)
numi5 Napisano 4 Maj 2014 Napisano 4 Maj 2014 Jeżeli jubiler (ale profesjonalista) określi kamień jako syntetyczny rubin - to wiek XX.
Wojtiii Napisano 3 Maj 2014 Autor Napisano 3 Maj 2014 Witam. Wykopałem na ogródku takie coś i zastanawiam się ile może mieć lat. Wygląda na złoty z rubinem i ręcznie robionymi wzorkami co pozwala mi mysleć, że jest naprawdę stary. Proszę o próbę identyfikacji i wydatowania. :)
Pytanie
Wojtiii
Witam. Wykopałem na ogródku takie coś i zastanawiam się ile może mieć lat. Wygląda na złoty z rubinem i ręcznie robionymi wzorkami co pozwala mi mysleć, że jest naprawdę stary. Proszę o próbę identyfikacji i wydatowania. :)
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.