dziadek0071 Napisano 1 Maj 2014 Autor Napisano 1 Maj 2014 Witam wszystkich. Mam pytanie, czy miał już może ktoś przyjemność testować lub słyszał jakieś opinie na temat w/w wykrywacza?
piotr01051989 Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 http://www.odkrywca.pl/wgi-innowations,730663.html#730663kolego rozejrzyj się
dziadek0071 Napisano 3 Maj 2014 Autor Napisano 3 Maj 2014 Kolego Piotrze, jeden post nic mi nie powie:)
Klucznik Napisano 4 Luty 2015 Napisano 4 Luty 2015 WitamChodze z MX300 juz od lata.Do konstrukcji nie mam zastrzezen,łatwo i blyskawicznie sie sklada do bagaznika.Solidny,nie męczy ręki.Fatalna wada to brak przeciwodblaskowej folii (anti care) na wyswietlaczu i caly czas widzisz niebo a nie da sie go wykrecic w strone poszukującego,trzeba taką folie kupic w pierwszy dzień.GPS to raczej bajer.Bardzo prosty w obsludze,dobra dyskryminacja i autentyczne ogromne zasiegi-nie pisze jakie na monety bo nie chce urazic tych co chodza ze sprzetem za kilka tys.Trzeba chodzic na all metal i wyciac co chcemy,bo na coin i relikt troche nudny bo bierze tylko konkret.Namierzanie jak to w cewkach motylkach troche rozwleczone.Druga wada to brak statyka.Jest to ulepszony Technetiks T2
alex_2013 Napisano 5 Luty 2015 Napisano 5 Luty 2015 wrzuc jakies testy w glebie na 2,3 popularne monety bom ja niewierny Tomasz:)
anRO Napisano 5 Luty 2015 Napisano 5 Luty 2015 Z tego co widziałem w sieci,to MX 400 ma ruchomy panel.
Klucznik Napisano 5 Luty 2015 Napisano 5 Luty 2015 WitamMa ruchomy panel ale tylko do przodu i tyłu,rozwiązaloby problem gdyby panel byl obrotowy.Folia to oczywiscie rozpraszająca anti glare.To jest bardzo fatalne,szczegolnie dla tych ktorzy oprócz sygnalu(4 rodzaje) tez chcą zobaczyc inne dane.Tylko będzie cieplej to zrobie test porownawczy na moim poletku jurajskim.K. z K.
dziadek0071 Napisano 9 Luty 2015 Autor Napisano 9 Luty 2015 Klucznik- jak możesz to wrzuć jakiś film z testami, bo sam jestem ciekaw jak to śmiga:)
brodkasz Napisano 9 Luty 2015 Napisano 9 Luty 2015 Przyłączam się do prośby przedmówcy. Też jestem ciekawy :)Pozdrawiam Brodkasz.
Klucznik Napisano 14 Luty 2015 Napisano 14 Luty 2015 z lekką wiosną pokaze.Zasiegi ma na monety rewelacyjne-nie powstydzisz sie nawet przy tych co to mają cudowne wykrywacze.Wad tez ma kilkaK. z K.
sebahol Napisano 16 Luty 2015 Napisano 16 Luty 2015 Witam.A jesli mozna wiedziec to jakie ma wady.Przymierzam do kupna Efx jako drugi wykrywacz.Od dluzszego czasu chodze z Optima.A ktos wie jaka jest roznica miedzy modelami 300 a 400?Pozdrawiam
Klucznik Napisano 17 Luty 2015 Napisano 17 Luty 2015 Zasiegi ma na pewno lepsze od kazdego wyzszej klasy.Konstrukcja i skladanie bardzo ergonomiczne.stabilny,ignoruje linie wys napieciaWady to jak juz pisalem ze widac niebo ,w pierwszy dzien trzeba zalozyc folię anti-glare.Sygnal nawet od malej monetki jest rozciągniety (cewka motylkowa)Slaby zasiegowo Pinpoint-nawet przy dobrym dostrojeniu do gleby mniejszy od zasiegu.Brak statyka.Na coin i relic nie widzi slabszych monet-tu typowo dostrojony do monet amerykanskichNa all metal i przy wycieciu zelaza idealnieGPS porazkaJest to klon T2 lub omegiChodzac z nim jestem pewny ze wyciagnie glebsze fanty,natomiast co do drobnicy to mam niepewnosc.K. z K.
sebahol Napisano 17 Luty 2015 Napisano 17 Luty 2015 To takie wady to prawie zadne jesli chodzi o mnie:)Statyka nie uzywam gps tez nie bede bo i po co.Czyli mniejsze sreberka wielkosci boratynki tez ciagnie dobrze?A jak ma sie sprawa odnosnie kapsli?Mieszkam nad morzem i czasem chcialbym wyskoczyc na plaze.Optima daje mi na kapsle dobry sygnal jak na monete.
sza.man Napisano 18 Luty 2015 Napisano 18 Luty 2015 Dotykowy ekran, gdy łapa ufajdana ziemią, jakoś mnie przeraża
sebahol Napisano 18 Luty 2015 Napisano 18 Luty 2015 Zawsze mozna folie ochronna zalozyc:)Na moim wykrywaczu mam taka zalozona od tel i daje rade.Inczej byloby nieciekawie z wyswietlaczem:)
brodkasz Napisano 18 Luty 2015 Napisano 18 Luty 2015 Niby masz rację, ale spróbuj ten tel używać w zabłoconej i zapiaszczonej rękawiczce. Czarno widzę :)Pozdrawiam Brodkasz.
sebahol Napisano 18 Luty 2015 Napisano 18 Luty 2015 Jesli kupie to bede musial pomyslec jak go zabezpieczyc.Cos sie wymysli:)
sebahol Napisano 21 Luty 2015 Napisano 21 Luty 2015 Sprzet kupiony ale model MX 400.Niestety pogoda na weekend deszczowa wiec nie sprawdze w terenie.Najpierw plaza pozniej pole wczesniej przeszukane Rutus Optima.Jestem ciekaw jak sobie poradzi.Jak nie to wszystko wina kolegi Klucznik bo mnie namowil:)Przeprowadze testy na roznych monetach od boratynek po duze sreberka to napisze jak sie sprawdzi w prawdziwym terenie bo w powietrzu daje rade;)Pozdrawiam
brodkasz Napisano 21 Luty 2015 Napisano 21 Luty 2015 Czekamy na testy i powodzenia w ujarzmieniu nowego sprzętu :)Pozdrawiam Brodkasz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.