Skocz do zawartości
  • 0

Suwadło / iglica ?

eranyson88

Pytanie

Napisano
Witam.
Proszę o pomoc w odszyfrowaniu od czego pochodzi ta część. Skojarzyło mi się z elementem broni, ale równie dobrze może to być kawałek maszyny rolniczej. Na tym terenie toczyły się walki w czasie I wojny - może to kogoś naprowadzi.
Pozdrawiam.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kiedyś Ojciec opowiadał historię ze swojej młodości związaną właśnie z korkowcem ;D. Był u swojego kuzynostwa gdyż odbywała się jakaś komunia czy coś w tym stylu, po całej tej ceremonii wiadomo starszeństwo" poszło świętować do domu gospodarza a dzieci latały po podwórku i hulaj dusza.
Tata wraz z kolegami zabawiali się korkowcami potajemnie zakupionymi na straganie :). Przyszło grać w piłkę więc korkowce i amunicja do kieszeni.Gra się zaczęła-ferwor walki, kuzyn drze się do mojego taty PODAJ! nastąpiło podanie lecz siadło nie tak ja trzeba i piłka uderzyła w kieszeń i rozerwała mu eleganckie spodnie ;D. Po tym zdarzeniu jego ojciec poodcinał iglice z korkowców i oddał ze słowami Teraz się możecie bawić"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie