eranyson88 Napisano 30 Kwiecień 2014 Autor Napisano 30 Kwiecień 2014 Witam.Proszę o pomoc w odszyfrowaniu od czego pochodzi ta część. Skojarzyło mi się z elementem broni, ale równie dobrze może to być kawałek maszyny rolniczej. Na tym terenie toczyły się walki w czasie I wojny - może to kogoś naprowadzi.Pozdrawiam.
eranyson88 Napisano 30 Kwiecień 2014 Autor Napisano 30 Kwiecień 2014 4. W środku ostro zakończone iglice.
felczer Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 Witam.A czy to czasem nie jest lufa od korkowca? Tak mi to wygląda.
eranyson88 Napisano 30 Kwiecień 2014 Autor Napisano 30 Kwiecień 2014 Sam bym na to nigdy nie wpadł:DDzięki Panowie:)
Rafi94 Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 Kiedyś Ojciec opowiadał historię ze swojej młodości związaną właśnie z korkowcem ;D. Był u swojego kuzynostwa gdyż odbywała się jakaś komunia czy coś w tym stylu, po całej tej ceremonii wiadomo starszeństwo" poszło świętować do domu gospodarza a dzieci latały po podwórku i hulaj dusza.Tata wraz z kolegami zabawiali się korkowcami potajemnie zakupionymi na straganie :). Przyszło grać w piłkę więc korkowce i amunicja do kieszeni.Gra się zaczęła-ferwor walki, kuzyn drze się do mojego taty PODAJ! nastąpiło podanie lecz siadło nie tak ja trzeba i piłka uderzyła w kieszeń i rozerwała mu eleganckie spodnie ;D. Po tym zdarzeniu jego ojciec poodcinał iglice z korkowców i oddał ze słowami Teraz się możecie bawić"
Pytanie
eranyson88
Proszę o pomoc w odszyfrowaniu od czego pochodzi ta część. Skojarzyło mi się z elementem broni, ale równie dobrze może to być kawałek maszyny rolniczej. Na tym terenie toczyły się walki w czasie I wojny - może to kogoś naprowadzi.
Pozdrawiam.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.