x-paweu Napisano 20 Kwiecień 2014 Napisano 20 Kwiecień 2014 Witam.Tu masz podobne dzwoneczki i informacje http://www.ancientresource.com/lots/roman/roman-medieval-bells.html
ZUBIKED Napisano 20 Kwiecień 2014 Napisano 20 Kwiecień 2014 Czas teorii spiskowych czy co ? Jaki Roman ?To zwykły pospolity koński popularny itp... janczar
x-paweu Napisano 20 Kwiecień 2014 Napisano 20 Kwiecień 2014 Hehe.Dobre.Mam podobny ale w sumie nie orientuję się w tym w ogóle .Jak znajdę chwilę to poszukam w internecie.
cuma Napisano 20 Kwiecień 2014 Napisano 20 Kwiecień 2014 19 wiek (i to tak od połowy) i początek XX... chociaż w użyciu do dzisiaj.
cuma Napisano 20 Kwiecień 2014 Napisano 20 Kwiecień 2014 a dlaczego do dzisiaj?miałem okazję ostatnio być pod Siemiatyczami. w takiej małej wiosce 3-5km od centrum miasta. i w garażu" u gospodarza... wierzyć mi się nie chciało! a najfajniejsze, jak mi zaczął klamry pokazywać!!! fachowiec! rozbiera stare... i nowe domy stawia. i nawet o sprzedaży słyszeć nie chce! tych klamer właśnie! i bez żartów! pojęcia żadnego o nich nie ma! tłumaczyłem, prosiłem... i pieniądze proponowałem... i tak bez niczego wróciłem!
Pytanie
XXXUfoczek25XXX
jakie lata są tego dzwonka
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.