april Napisano 7 Kwiecień 2014 Autor Napisano 7 Kwiecień 2014 Witam,Na odwrocie załączonego zdjęcia, odręcznym pismem, zamieszczono personalia osoby na niej przedstawionej - Seppa Hubera. Treść wpisu: Uffz. Sepp Huber. Internationale Kompagnie 539Artillerie Kaserne Minsk 1942Gogolin O/S (czyli Oberschlesien)Großstrelitzerstrasse 30 (Czyli ul. Strzelecka)Wiem, że:Uffz. - UnteroffizierSepp, Jupp i inne to w niemieckim skroty Josefa.Zdjęcie zrobiono w Gogolinie, na wprost baraku obozu żydowskiego, ul. Strzelecka 30.Interesują mnie wszelkie informacje dotyczące jednostki, w której służył Sepp Huber, to jest Internationale Kompagnie 539, Artillerie Kaserne Minsk. Czy moglibyście pomóc mi w zdobyciu tych informacji (jakichkolwiek informacji na przedmiotowy temat)?Pozdrawiam, April.
april Napisano 7 Kwiecień 2014 Autor Napisano 7 Kwiecień 2014 Odręczny napis (załączyłem tłumaczenie) na odwrotnej stronie zdjęcia.Pozdrawiam, April
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.