Skocz do zawartości

Rutus Proxima - problem

sladami1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, otóż mam taki problem. Chodząc z Proximom po polu na dyskryminacji +7 mam ciągle jakieś sygnały, ciche i skaczące. Czy jest coś nie tak z moją Proximom? Kopię tylko głośne sygnały i stałe, czy dobrze robię, że pomijam tamte?
Napisano
Witam, powody mogą być różne - zaśmiecone pole, gorsze jakościowo baterie, linie wysokiego napięcia w pobliżu, komórka łapiąca zasięg, zabrudzone lub niedokręcone wtyczki, wilgoć w elekrtronice, luźny kabel, wysoka mineralizacja gleby, czasami wystarczy zmienić częstotliwość...
Napisano
tam zaraz serwis...
zjedź z czułością to raz, druga sprawa telefon też sajgonu narobić może no i kamienie, nie wiem czy w proxie jest korekcja kamieni ? Jak jest to ustaw na - powinno pomóc a i kabel owiń dobrze o sztyce, żeby luźny za bardzo nie był
Napisano
Witam .Obejrzyj dobrze cewkę ja miałem mikropęknięcia na cewce i to było powodem wariowania sprzętu ,skończyło się na wymianie cewki i śmiga dalej .
  • 2 weeks later...
Napisano
Ja bym proponował używać dobrych baterii alkalicznych,owinąć dobrze kabel od cewki,korekcję kamieni ustawić na -2,wzmocnienie audio na połowę skali i dać SAT na 1.
Napisano
sladami1 - Na jakiej sondzie ? Domyślam się ,że chyba chodzi o tryb dynamiczny.Nie podałeś informacji na jakiej czułości masz te problemy.Nie zmieniaj ustawienia SAT tak jak to zasugerował ktoś wyżej bo SAT nie jest parametrem dla ustawień dynamika i nie ma z nim nic wspólnego.Ustawienie SAT jest dla statyka i tylko nań ma wpływ..Najpierw zmniejsz czułość.W jakim zakresie pojawiają się te sygnały? Wysoko? Jeśli tak i w Twoim modelu Proximy jest korekcja kamieni mag. to ustawiaj ją na minus szukając takiej wartości na jakiej znikną sygnały od kamieni mag. ,ale raczej nie niżej jak -10.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie