Henryx49 Napisano 2 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2014 W lesie płytko w ściółce znalazłem medal w super stanie jak na leżenie około 75 lat.Czy podobne medale były przyznawane w innych latach lub inne wzory.Za informacje dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poldek175 Napisano 3 Kwiecień 2014 Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Henryx żartujesz?Jeśli nie to wujek g:http://www.mullocksauctions.co.uk/wmsimages/TM-01MarB/464.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henryx49 Napisano 3 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Dziękuje koledze za poczucie humoru..widzę że brakuje mi jeszcze 6 wzorów podobnych medali..fajnie,,,będzie czego szukać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 4 Kwiecień 2014 Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Tyle, że to nie jest medal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henryx49 Napisano 4 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2014 Doceniam uwagi kolegi,ale jak się ma taką wiedzę (Ja)to tak się pisze.Jestem skłonny nazwać to Odznaką" za dobrą pracę..Z moich poszukiwań to najpierw zalazłem przy okopach złoty (pozłacany) guzik z munduru jakiegoś oficera,a za dwa dni odznakę za dobra pracę (poszukiwacza) więc liczę że trafie super Depozyt" więc szukam dalej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HASAG40 Napisano 4 Kwiecień 2014 Share Napisano 4 Kwiecień 2014 powodzonka oby coś jeszcze wyszło;-)dodam dla otuchy że u mnie nie leżały nigdy samotnie, przeważnie w parze z innymi klamotami;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henryx49 Napisano 8 Kwiecień 2014 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2014 Powróciłem po tygodniu na to miejsce i znalazłem drugą taką samą odznakę i mimo dokładnego szukania nic więcej nie trafiłem oprócz metalowych śmieci..tak bywa..Druga będzie na zamianę na inną szt. z 1935r.Pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.