memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 Witam wszystkim miłośników numizmatów mam do was pytanie a raczej prośbę o wskazówki(pochozenie, rok, itp dotyczące posiadanej przeze mnie monety, postaram się ją dokładnie opisać :Moneta jest w kolorze złotym jej waga wynosi ok 11g średnica wynosi ok 3cm (29mm) jest dość gruba , na jednej stronie monety wybita jest rzymska 12 (XII) na drugiej zaś korona nad nią oraz pod nią jest coś napisane niestety stan monety nie pozwala na odczytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 czy mogę jakoś edytować i dodać zdjęcie bo nie chciało mi dodać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 30 Marzec 2014 Share Napisano 30 Marzec 2014 http://www.odkrywca.pl/jak-zmniejszyc-zdjecie-aby-wstawic-je-do-watku-na-forum-sposob-najprostszy-,684783.html#684783 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 tyfus zrozumiałem a czy mogę teraz kiedy założyłem wątek jakoś go edytować i wkleić zdjęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 jeżeli nie można już dodać zdjęcia to proszę o usunięcie wątku założę nowy i postaram się dodać zdjęciaPrzepraszam za kłopot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 30 Marzec 2014 Share Napisano 30 Marzec 2014 jednak nie zrozumiałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 wiem już że trzeba zmniejszyć rozmiar i wagę zdjęcia tylko zadałem pytanko czy mogę edytować w tym wątku ten post żby dodać zdjęcia tej monety a w linku który mi wysłałeś jest wyjaśnione jak w kleić zdjęcia kiedy zakładamy wątek .Ja chcę dodać zdjęcia do już zmieszczonego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 Przepraszam tyfus Slepy jestem;p a oto moneta:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 moneta z koroną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 rzymska dziesiątka i nic więcej nie widać żadnych napisów , żadnej daty nic ... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 30 Marzec 2014 Share Napisano 30 Marzec 2014 to nie moneta, to jakiś medal raczej. u góry widać odłamane uszko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 a nie wie ktoś może w takim razie z którego wieku to coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 bo szczerze wątpię aby ta XII oznaczała wiek chyba jak na 12 wiek to zbyt dobrze zachowana prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marg33 Napisano 30 Marzec 2014 Share Napisano 30 Marzec 2014 http://odkrywca.pl/medal-pruski-,716848.htmlhttp://www.google.pl/search?q=treue+dienste+bei+der+fahne&aq=2&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=DVFhUeXAK-eN4gTz7oDoDQ&biw=1351&bih=632&sei=E1FhUeHSAeSE4gSvjoHABQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
memfis Napisano 30 Marzec 2014 Autor Share Napisano 30 Marzec 2014 Dzięki wielkie kolego marg33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.