hotrodrumble Napisano 20 Marzec 2014 Autor Share Napisano 20 Marzec 2014 Witajcie, czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, ew wskazać publikacje dotyczące zasad panujących podczas tworzenia stanowisk artyleryjskich, zarówno po stronie rosyjskiej jak i niemieckiej? W jakich odległościach względem pierwszej linii okopów piechoty instalowano działa, haubice etc. Jak wyglądała struktura tzw. linii frontu poczynając od najbardziej wysuniętych pozycji na pierwszej linii a kończąc na pozycjach tyłowych. Doprecyzuję jeszcze, że chodzi mi o okres II wojny światowej. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz70 Napisano 21 Marzec 2014 Share Napisano 21 Marzec 2014 Tak na szybko, póki nikt nie podrzuci oryginalnych regulaminów z epoki - poszukaj na razie ogólnego zarysu i wstępu do tematu w publikacjach Ospreya:- Soviet Field Fortifications 1941–45- German Field Fortifications 1939–45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hotrodrumble Napisano 21 Marzec 2014 Autor Share Napisano 21 Marzec 2014 Udało mi się zdobyć tytuły które wymieniłeś, bardzo pomocne, dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.