gral Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 O ile dobrze pamiętam,to temat tego wykrywacza już padł na forum i ktoś radził oddać do serwisu,ale skoro kolega obraził się na firmę to trudno.Poza tym skoro jest podejrzenie że wykrywacz może być jednak uszkodzony,to jak można go porównywać do czegokolwiek.
scyzor76 Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 każdy wykrywacz który ma pod sobą kolorek na granicy zasięgu pokazuje różne odczyty, to nie jest nowośc
scyzor76 Napisano 14 Kwiecień 2014 Napisano 14 Kwiecień 2014 a poza tym to - wymieniajcie, kombinujcie, róbcie różne testy w powietrzu , glebie itd piszcie śmieszne teksty na forum , a ja będę tylko szukał i sprzątał wam fanty spod nosa
woziu117 Napisano 15 Kwiecień 2014 Napisano 15 Kwiecień 2014 Scyzor czy Ty nie jesteś jakimś sprzedawcą lub pośrednikiem sprzedaży?
scyzor76 Napisano 15 Kwiecień 2014 Napisano 15 Kwiecień 2014 niestety nie, ale to samo pomyślałem o tobie, tylko, że umieściłbym Cię w stajni Garetta, ale tak szczerze to za nasze wypowiedzi na forach to asze" firmy powinny nam jakiś gratis sprezentować
scyzor76 Napisano 15 Kwiecień 2014 Napisano 15 Kwiecień 2014 a tak naprawdę to jestem przedstawicielem handlowym ale w branży biurowej
chopperrulez Napisano 15 Kwiecień 2014 Napisano 15 Kwiecień 2014 Czy włączając EuroTeka w domu też Wam caly czas daje sygnały? Nawet po uniesieniu cewki w eutralne" miejsce?
woziu117 Napisano 15 Kwiecień 2014 Napisano 15 Kwiecień 2014 W domu chyba nie ma neutralnego miejsca. W domu będzie piszczał.
scyzor76 Napisano 15 Kwiecień 2014 Napisano 15 Kwiecień 2014 i tu właśnie z kolegą się zgadzam, chociaż też zależy kto ma jaki dom
stan63 Napisano 20 Kwiecień 2014 Napisano 20 Kwiecień 2014 Mam et-pro i zero problemów,nie będę porównywał go do euro ace bo nigdy nie miałem,czy euro ace jest lepszy od et-pro ? mam to głęboko w nosie.
fuks_ag Napisano 22 Kwiecień 2014 Napisano 22 Kwiecień 2014 tak wspomnę, ze euroace ma jeszcze jedną przewagę nad et pro- nie trzeba ze sciagawką chodzić żeby się dowiedzieć co poszczególny numerek oznacza...
xen Napisano 23 Kwiecień 2014 Napisano 23 Kwiecień 2014 Oj Arku Arku... Gdybyś pobył chociaż jeden miesiąc CZYNNYM użytkownikiem Tekneticsa - nie takim, u którego sprzęt leży aby sprzedać to wiedziałbyś (ale przecież masz Minelaba z komputerkiem i cyferkami), że i tak kopie się wszystko, nie patrząc na cyferki - to TYLKO jakaś podpowiedź dla poszukiwaczy...Więc nie wywyższaj EuroAce bo nie wiadomo już w sumie co jest lepsze - artystyczny nieład z kwadracikami, czy magiczne cyferki oraz częste kopanie żelaza :)Starego chłopa uczyć, że każdy sygnał się kopie, nie ładnie :)Pozdro
fuks_ag Napisano 23 Kwiecień 2014 Napisano 23 Kwiecień 2014 seba podjedz do mnie to ci pokaże ta różnicę eu vs et .Tak kopie się każdy sygnał a po to jest wyświetlacz aby można było sobie trosze powyobrażać a nie tylko na słuch jak w twojej ciboli ( ale mój komputerek m\\xterra i twoja cibola jakoś do mnie przemawiają w porównaniu do euroteka)
xen Napisano 23 Kwiecień 2014 Napisano 23 Kwiecień 2014 Po prostu źle się czyta takie wypowiedzi, które nie są niczym poparte - bo ten jest taki, a tamten taki. Wykrywacza nie można ocenić tylko po tym, ze się go Ma, a nie używa. Opisujesz troszkę banialuki o w|w modelu. Skoro to taka kupa, to po co to kupować, i wciskać ludziom bajki przy odsprzedaży?Do minelaba nic nie mam, to dobra maszyna w odpowiednich rękach. Ciboli nie poruszaj bo jej nie znasz.Reasumując ode mnie, osoby bezstronnej - z perspektywy czasu i przechodzonych sprzętów nie wybrałbym ani 1 ani drugiego, jest wiele lepszych sprzętów w podobnych pieniadzach
fuks_ag Napisano 23 Kwiecień 2014 Napisano 23 Kwiecień 2014 kupiłem, sprawdziłem to się wypowiadam.Historii nie dorabiam, wystarczy znać się na wykrywaczach i kilka razy je użyć aby móc się o nich wypowiedzieć-co czynię.Jak się nie myle wyświetlacz et pro rózni się od et wskaznikiem tlenków zelaza reszta jest podobna więc podobnie wskazuje. Mi w et brakuje rozróżnienia metali czy trzeba sprzęt wałkować miesiącami aby to odkryć wystarczył mi jeden wypad. W euroace nie było id i tez nie narzekałem.I gdzie te banialuki nie stwierdziłem jak inni koledzy na forum złej ergonomii euroteka czy złego wykonania jest to nowa konstrukcja i trzeba się do niej przyzwyczaić, ktoś koto miał ace raczej nie kupi etekneticja chyba ze dla porównania jak ja. Nadal uważam że jest eurotek godnym nastepcą alfy2000 a na plus jest od niej tańszy.eurotek plus jest tańszy od delty ale czy może być jej godnym nastepcą... nich inni zdecydują ja et pro też kupować nie zamierzam wystarczy mi et a jak się trafi jakaś cewka dd do tekneticsa to sprawdzę jak współpracuje.
snej Napisano 23 Kwiecień 2014 Napisano 23 Kwiecień 2014 ...To ja też swoje trzy grosze wtrące. EuroTeka Pro posiadam od niedawna wylatałem z 50 godz. a mogę go porównać z poprzednimi wykrywkami ( Alpha , Delta , Cibola),cewki w Tekneticsah wszystkie przerobiłem prawie (8 , 10 , 11DD a obecnie Detech 13DD) .Więc że najdłużej była Alpha do konca niezgodze się z przedmówcą że EuroTek godnie zastąpił Alphe , żeby Alpha miała identyfikacje cyfrową to by była u mnie do dziś, co do wzbudzania fakt eurotek pro stabilny na suchym i w wysokiej trawie niema problemu na max czułości ale jak jest wilgoć to lepiej sobie dać na spokój ( w et. jeszcze niewiem jak zachowuje się Detech na mokrym bo mam od kilku dni) co do zasięgu takie same jak Alpha i Delta z sądą 13DD ze 4cm głebiej, Alpha była szybsza w przemiataniu et. i del. wolniejsze .Więc EuroTek Pro narazie u mnie zostanie aż nazbieram na Tajana
stan63 Napisano 23 Kwiecień 2014 Napisano 23 Kwiecień 2014 W et-pro jest trzy tonowa identyfikacja i trzeba być kompletnym głąbem aby kopać żelastwo, cienkie alu.też łatwe do rozpoznania a resztę się kopie i w czym problem? widziałem gareciarzy kopiących złomik a miało być coś ciekawszego.Nie ma sensu dyskutować który lepszy bo w obu są zalety i wady.
memfis Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 wypowiadałem się już na ten temat ale dodam coś jeszcze ogólnie przelatałem z nim(eurotek pro sonda 11dd) już wiele godz i mogę co nieco wnieść do sprawy tym bardziej że sam posiadałem wcześniej ace 250 a mój kolega z którym jeżdżę na wykopki" posiada euroace , zacznę więc obydwa wykrywacze bardzo lekkie , oba wykrywacze posiadają w standardzie cewki dd, ceny wykrywaczy podobne , obydwa nie posiadają podświetlania ale to malutki szczegół , euroace w ogóle nie posiada regulacji głośności eurotek pro posiada lecz nie można regulować głośności pinpointa co bardzo irytuje w obydwu problem rozwiązują słuchawki , euroace zasilany jest na 4 paluszki eurotek na jedna 9v cena baterii zbliżona , eurotek pro posiada cyfrową identyfikacje znaleziska euroace nie (rodzaj metalu przedstawiają kwadraciki na wyświtlaczu ) co do samego rozróżniania stali od koloru w ziemi nieco lepiej wypada eurotek pro gdyż w obu duży kawałek żelaza wskazywany jest jako kolor ale w et pro dodatkowo pojawia się napis IRON" jeśli to w rzeczywistości okazuje się żelazem (sprawdzone w terenie koledze który posiada euroace i wskazywał mu kolor sprawdzałem dołki i mi również wskazywał na kolor ale wiedziałem że to większy kawałek żelaza gdyż na moim wykrywaczu pojawiał się napis IRON , zasięgi tych dwóch wykrywaczy bardzo zbliżone proszę nie wierzyć w bajki o wielkich różnicach w zasięgach między jednym a drugim . Muszę stwierdzić że obydwa wykrywacze są godne polecenia w tym przedziale cenowym więc dalsza kłótnia na prawdę nie ma sensu jedni są zwolennikami garretta drudzy teknteicsa i to tyle
AoT_Hunter_PL Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 eurotek pro posiada cyfrową identyfikacje znaleziska euroace nie (rodzaj metalu przedstawiają kwadraciki na wyświtlaczu ) co do samego rozróżniania stali od koloru w ziemi nieco lepiej wypada eurotek pro gdyż w obu duży kawałek żelaza wskazywany jest jako kolor ale w et te kwadraciki a Euroace to też cyfrowa" identyfikacja nie należy kolegów wprowadzać w błądWłaściwie jest to identyfikacja wizualna - jeden ma skale segmentową drugi w postaci liczbowej.
chopperrulez Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 Zauważyłem wadę która dyskryminuje EuroTeka względem EuroAce: wykrywacz potrafi pokazać Iron na zdrowym" kolorku. Wolę kopać żelastwo (ACE pokazuje odwrotnie) niż omijać kolorki.
memfis Napisano 30 Kwiecień 2014 Napisano 30 Kwiecień 2014 AoT_Hunter_PL skoro nie pokazuje cyfr to nie jest cyfrowa , mi osobiście bardziej przypadła ona do gustu .Co do stwierdzenia że et pro pokazuje iron na kolor jest w połowie prawdziwe mi zdarzyło się to kilka razy tylko gdy obok kolorku było coś żelaznego co idzie łatwo rozpoznać przeczesując pinpointem więc proszę nie wprowadzajcie innych w błąd i nie wywyższajcie euroace nad et pro bo to bardzo zbliżone do siebie wykrywacze zarówno wykonanie jak i parametry mają bardzo zbliżone, zasięgi również
chopperrulez Napisano 1 Maj 2014 Napisano 1 Maj 2014 memfis To są moje osobiste spostrzeżenia. Nie próbuje nikomu nic narzucać, ani przekonywać o wyższości" EuroAce. Według mnie, nie ma idealnego wykrywacza. Każdy ma jakieś wady :( Trzeba pochodzić z danym modelem, żeby sprawdzić czy Ci pasuje. Mnie EuroTek nie przypadł do gustu.
pir77 Napisano 15 Maj 2014 Napisano 15 Maj 2014 Ja śmigam z Eurotec Pro 11 DD- jest to mój pierwszy wykrywacz ale często chodzę z kumplem co ma Euro Ace i powiem, że są to porównywalne maszynki. Ja jednak nie lubię gongu garetów i wybrałem Eurotec. 2 m-ce z tym sprzętem i fajne fanciory powychodziły- ale obiektywnie jak się wbijesz w miejsce to rodzaj wykrywacza nie jest na pierwszym miejscu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.