szydlo1 Napisano 15 Marzec 2014 Autor Napisano 15 Marzec 2014 Witam.Czy ma ktoś może jakieś informacje na temat guzików KaDeHa Poznań.Mam taki z lilijką na tlepiasku" śr.17mm.Lilijka bez żadnych napisów,na rewersie KaDeHa PoznaŃ. ZA wszelkie info serdeczne dzięki. pzdr.
Czlowieksniegu Napisano 15 Marzec 2014 Napisano 15 Marzec 2014 KaDeHa- musi Komisja Dostaw Harcerskich...Podobnie, jak np C.K.D.H.- dla odmiany Centrala Komisja...
szydlo1 Napisano 15 Marzec 2014 Autor Napisano 15 Marzec 2014 Nie sprecyzowałem pytania,chodzi o to czy produkowali po wojnie guziki bo kadeha istniała do 47r.Chodź trudno to będzie chyba ustalić.Bo nie za bardzo widzę harcerstwo IIRP na moich terenach a z drugiej strony jest to prawdopodobne.
Czlowieksniegu Napisano 15 Marzec 2014 Napisano 15 Marzec 2014 Komisja do dziś, jak mi google powiedziało, działa...Dwa- guzik, podobnie jak Lenin może być wiecznie żywy. Nie ma pewności, że po 1945/47 nikt nie miał go przy np cywilnych ciuchach...
szydlo1 Napisano 15 Marzec 2014 Autor Napisano 15 Marzec 2014 Albo formy i prywatnej inicjatywy.Bo guzik to do każdych spodni i koszul potrzebny i towarzyszom i masom pracującym miast i wsi bo do ZHP sie nie nadawał,za bardzo sanacyjny i nie sygnowany OHC.No nic niech leży,jeść nie woła,dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.