szydlo1 Napisano 15 Marzec 2014 Autor Share Napisano 15 Marzec 2014 Witam.Czy ma ktoś może jakieś informacje na temat guzików KaDeHa Poznań.Mam taki z lilijką na tlepiasku" śr.17mm.Lilijka bez żadnych napisów,na rewersie KaDeHa PoznaŃ. ZA wszelkie info serdeczne dzięki. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Marzec 2014 Share Napisano 15 Marzec 2014 KaDeHa- musi Komisja Dostaw Harcerskich...Podobnie, jak np C.K.D.H.- dla odmiany Centrala Komisja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szydlo1 Napisano 15 Marzec 2014 Autor Share Napisano 15 Marzec 2014 Nie sprecyzowałem pytania,chodzi o to czy produkowali po wojnie guziki bo kadeha istniała do 47r.Chodź trudno to będzie chyba ustalić.Bo nie za bardzo widzę harcerstwo IIRP na moich terenach a z drugiej strony jest to prawdopodobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 15 Marzec 2014 Share Napisano 15 Marzec 2014 Komisja do dziś, jak mi google powiedziało, działa...Dwa- guzik, podobnie jak Lenin może być wiecznie żywy. Nie ma pewności, że po 1945/47 nikt nie miał go przy np cywilnych ciuchach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szydlo1 Napisano 15 Marzec 2014 Autor Share Napisano 15 Marzec 2014 Albo formy i prywatnej inicjatywy.Bo guzik to do każdych spodni i koszul potrzebny i towarzyszom i masom pracującym miast i wsi bo do ZHP sie nie nadawał,za bardzo sanacyjny i nie sygnowany OHC.No nic niech leży,jeść nie woła,dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.