Skocz do zawartości
  • 0

silnik FSO

tosiek175

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Qźwa , rzeczywiście musiałeś mieć przeboje rodzinne. W moim fiatolocie , czy w poldku miałem koła pasowe do paska klinowego tylko trzy. Jedno na wale , jedno na pompie wody i jedno na alternatorze. Dopiero w plusie z 98 doszło mi kolejne na pompie wspomagania. Ale żeby mieć koło pasowe na rozrządzie??????????? To jakaś wersja specjalna przedkonstrukcyjna?
Pozdrawiam
Napisano
Ręki nie dam sobie obciąć, ale pamiętam, żeby zmienić pasek na dostępny, trzeba było koło pasowe zmienić. Numeracja na pasku tez była inna o ile mnie pamięć nie myli
Napisano
Plusy to był dopiero wynalazek.W firmie mieliśmy trucka z 98 roku w którym na desce nagle zapaliła się kontrolka. Jakaś taka pomarańczowa , te trzy na dole. Przestudiowali my instrukcję , nie było takiej. Pojechali my na serwis bo gwarancja była. Stał tydzień , nic nie stwierdzili , kontrolka paliła się dalej. Objeżdzilimy kilka ASO ale nigdzie nam nie potrafili pomóc. Ma się palić i uj. Ten model tak ma. I kiedyś , przypadkiem , w delegacji do Olsztyna zajechałem do ASO na przeciw Novotelu. Mechanior jak zobaczył to najpierw chciał mi wpie.... a potem zaczął zadawać pytania jak niepełnosprytnemu umysłowo. I co wyszło? Ano spalona żarówka lewa pozycja. Po wymianie kontrolka zgasła.
Pozdrawiam
P.S.
Pamiętam z instrukcji opcje" wyposażenia.
Były trzy.
1 - klamki w kolorze nadwozia.
2 - zderzaki w kolorze nadwozia(mieliśmy czarne).
3 - hydrauliczna regulacja świateł.
Napisano
Parus Qźwa , zanim coś napiszesz pomyśl. Koło pasowe z poloneza(rozmawiamy o kole na wale korbowym , tak?) nie posiadało mozliwości zamontowania pokrywy od filtra odśrodkowego. Jakbyś je zamontował we fiatolocie to byś nie przejechał nawet 10 km bo byś olej wypompował na drogę. Wymyślaj inną teorię z kołami pasowymi. Od wentylatora nie mozesz wziaść bo go wentylator nie ma. Od wału nie pasuje. Rozrząd nie posiada koła pasowego. Zostaje Ci tylko na alternatorze. Kompinuj w tym kierunku.
Pozdrawiam
Napisano
Cześć.Moim zdaniem nie ma żadnego sensu przywozić tego.U nas jest jeszcze ich sporo.Przypuszczam że znajdziesz taki bez większych kłopotów na najbliższym szrocie.Odrobinę inaczej jest z wersją 1300,ich jest znacznie mniej.
Napisano
Sam silnik to maszynka do szycia", pewnej części ciała nie urywa, ale jest ok. Jak nie jest zarżnięty paliwem krajowym z lat 80 -tych. Zastosowanie to wszystkie produkty FSO: Polski Fiat 1500, po Poloneza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie