yowisz18 Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 Waga widoczna na zdjeciu, przyciąga magnes.Znaleziony na polu w najniższym punkcie
yowisz18 Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 Wątpię żeby żużel ważył aż tyle. po zadrapaniu pilnikiem jest połysk. Bede sie starał jeszcze bardziej to ocztscic i moze cos sie ukaze
chrapek Napisano 9 Marzec 2014 Napisano 9 Marzec 2014 zamiast drapać pilnikiem przetnij i postaraj się wypolerować, będzie można więcej powiedzieć, ale nie wygląda to na meteoryt, bardziej na jakąś sekrecję hematytową. pozrawiam
yowisz18 Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 udało mi sie uciac kawałek recznie, dzis nie mam mozliwosci przeciecia szlifierka a recznie to bym ciął do jutra.
chrapek Napisano 9 Marzec 2014 Napisano 9 Marzec 2014 spoko:) ale postaraj się zrobić ostre zdjęcie:) jednak najlepsze jest badanie organoleptyczne:) to co się widzi i można zarysować, czyli sprawdzić twardość itp. skąd jesteś, jeśli dolny śląsk to chętnie obejrzę! ale wyglada nawet na tym zdjęciu obiecująco!
yowisz18 Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 niestety Mazowsze... Jakies 60km ode mnie spadł kiedyś meteoryt (dokładnie w Pułtusku)może to kawałek jego ale nadziei sobie nie robie.
yowisz18 Napisano 9 Marzec 2014 Autor Napisano 9 Marzec 2014 Waga widoczna na zdjeciu, przyciąga magnes.Znaleziony na polu w najniższym punkcie
kamil97123 Napisano 9 Marzec 2014 Napisano 9 Marzec 2014 jak na moje to jest jakaś ruda darniowa albo żużel
Pytanie
yowisz18
Waga widoczna na zdjeciu, przyciąga magnes.
Znaleziony na polu w najniższym punkcie
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.