artpablo Napisano 8 Marzec 2014 Autor Share Napisano 8 Marzec 2014 Proszę o ID. Moneta miedziana, waga: 1,05 g, średnica: 1,76 mm. Wydaje mi się, że mogą to być jakieś arabskie napisy. Pozdrawiam wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 8 Marzec 2014 Autor Share Napisano 8 Marzec 2014 Druga strona, niestety mniej czytelna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ricardo78 Napisano 8 Marzec 2014 Share Napisano 8 Marzec 2014 To raczej odważnik monetarny lub żeton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majos Napisano 8 Marzec 2014 Share Napisano 8 Marzec 2014 może złota orda bywały dirhemy miedziane tak tylko naprowadze dla mnie czarna magia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majos Napisano 8 Marzec 2014 Share Napisano 8 Marzec 2014 alink http://colnect.com/pl/coins/list/page/1/country/8392-Złota_Orda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 8 Marzec 2014 Share Napisano 8 Marzec 2014 a nie jest to 1 mangir kalifa Sulejmana II z roku 1099 Hidżry, czyli 1687 Roku Pańskiego, mennica Konstantynopol.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 8 Marzec 2014 Share Napisano 8 Marzec 2014 ja też kiedyś trafiłem taką samą tylko stan lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 8 Marzec 2014 Share Napisano 8 Marzec 2014 wydaje się że to jest to samo pozdro. z centralnej polski czarek ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artpablo Napisano 9 Marzec 2014 Autor Share Napisano 9 Marzec 2014 Ricardo78, to na pewno nie odważnik monetarny. Żeton raczej też nie. Czerek100, moja moneta jest dokładnie taka sama jak twoja. czy twoja też jest z miedzi? Jeśli to Sulejman II, to czy macie jakiś link potwierdzający tę teorię? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 9 Marzec 2014 Share Napisano 9 Marzec 2014 nie jestem pewien z czego jest wykonana ,tak jak mi z identyfikowali tak tobie napisałem ,może ktoś inny coś dopowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.