MikiSFC Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Hej.Wpadłem w posiadanie rzeczy zamieszczonej na zdjęciu. W środku jest pusta, bardzo przyjemnie leży w dłoni. Na wylocie ma niewielkie zwężenie w kształcie litery V". Moją pierwszą myślą było, że jest to pojemnik na proch strzelniczy, co sądzicie?
Korabkow Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Widzę grube ścianki i chropowate wnętrze co sugeruje,że jest to odlew,co wyklucza prochownicę jak również tabakierkę.Pozostaje szukać innego tropu.
MikiSFC Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Ścianki mają średnio 1-2 mm grubości, w najgrubszym miejscu są to 3 mm. Chropowatość wnętrza to korozja i resztki ziemi osadzone na ściankach przedmiotu. Nie wiem co to może być, na piersiówkę" za małe, na flakonik do perfum niezbyt eleganckie. Ktoś trafił kiedyś na coś podobnego?
Cyrograf15 Napisano 2 Marzec 2014 Napisano 2 Marzec 2014 Może być rączka laski lub czegokolwiek innego.Wojtek
MikiSFC Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Nad tym również się zastanawiałem, ale szyjka przedmiotu nie jest w żaden sposób ułamana czy wyszczerbiona, więc musiałaby zostać bezpośrednio osadzona w drewnie, ale wówczas byłaby to bardzo mała laska. No nic raczej nie dojdzie się do tego co to w rzeczywistości jest. Dzięki bardzo tak czy siak.Michał
MikiSFC Napisano 2 Marzec 2014 Autor Napisano 2 Marzec 2014 Hej.Wpadłem w posiadanie rzeczy zamieszczonej na zdjęciu. W środku jest pusta, bardzo przyjemnie leży w dłoni. Na wylocie ma niewielkie zwężenie w kształcie litery V". Moją pierwszą myślą było, że jest to pojemnik na proch strzelniczy, co sądzicie?
Pytanie
MikiSFC
Hej.
Wpadłem w posiadanie rzeczy zamieszczonej na zdjęciu. W środku jest pusta, bardzo przyjemnie leży w dłoni. Na wylocie ma niewielkie zwężenie w kształcie litery V". Moją pierwszą myślą było, że jest to pojemnik na proch strzelniczy, co sądzicie?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.