Skocz do zawartości
  • 0

jak stara skrzynia?

pastylka

Pytanie

Napisano

Witam,
czy ktoś pomógłby mi i wskazał jak stara może być ta skrzynia? Jestem na etapie zdjęcia okuć i przyznaję gwoździe są stare i kute. Będę wdzięczna za wskazówki.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hej
W sumie mam bardzo podobną. Historia mojej jest taka że moja babcia /1927/ ś.p dostała ją od swojej babci czyli jakieś 40-50 lat wstecz. Czyli pewnie 1880- 1890. Pochodzenie Ukraina/Bieszczady
Napisano
Dziękuję za informację :) czy ma Pan może zdjęcie swojej skrzyni i czy pochwaliły się Pan nim? Ja zakupiłam ją od faceta z Zamościa więc może się zgadzać samo pochodzenia choćby z uwagi na bliskość Ukrainy i Bieszczad:D a mojego męża uskrzydliło Pana podejrzenia bo to bieszczadzki góral :D
Napisano
Powiem może tak - fotki jak najbardziej - tylko te skrzynie / bo są tam podobne 3 szt ;)/ są u moich rodziców - a ja mieszkam około 100km od nich. Jeśli tylko będę i będę pamiętał to oczywiście zrobię, ewentualnie dodam jeszcze troszkę historii bo dziadek żyje /1923/ i myślę że będzie miał coś do powiedzenia. Ale będę wdzięczny za przypomnienie na maila bo tu wchodzę jak mam coś do id ;).
krzyber@wp.pl
Pozdrawiam
Napisano
Jestem na etapie zdjęcia okuć ? a jakie są przyczyny że trzeba je zdjąć ? że tak się spytam , tak jak to krzyber napisał koniec 19w a początek 20wieku podobne widziałem po Niemcach na Mazurach , na Podlasiu widziałem bardziej kolorowe z dużą ilością malowideł .
Napisano
okucia zostały zdjęte z tylnej ścianki ponieważ muszę wymienić jedną z desek (zjedzona jest przez robale), nadal coś tam żeruje i chcę jak najszybciej się tego pozbyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie