hipolit-O4 Napisano 24 Luty 2014 Autor Share Napisano 24 Luty 2014 Mały medalionik z urwanym uszkiem.Z jakich czasów może pochodzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 24 Luty 2014 Autor Share Napisano 24 Luty 2014 W środku jest wypełniony czymś twardy(myślałem że piasek i próbowałem wygrzebać igłą przez dziurę po urwanym uszku).Coś jak szkło w środku siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 24 Luty 2014 Autor Share Napisano 24 Luty 2014 Myślę że wykonany ze srebra.Punce może były na uszku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryniu82 Napisano 24 Luty 2014 Share Napisano 24 Luty 2014 Zastanawia mnie ta dziurka na dole zdjęcia.Pierwsze skojarzenie to mi wygląda na kolczyk z oderwaną igłą ale może mi się tylko wydawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
numi5 Napisano 24 Luty 2014 Share Napisano 24 Luty 2014 W tej dziurce" pewnie był kamyk, a wyrób jest międzywojenny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.