NSR Napisano 21 Luty 2014 Autor Share Napisano 21 Luty 2014 Witam , tłok pruski urzędowy, prawdopodobnie z drugiej połowy XIX w.Sąd wykonawczy poprawcie mnie jeśli się mylę?Może ktoś wie co przypieczątkowywał ten tłok ?Dla mnie bardzo zastanawiający jest ten wzór pośrodku może to ktoś też rozszyfruje :P za co z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Orzeł z FW na klacie to godło Provinz Preußen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Nie FW a FR -Fredericus Rex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 Amt des Schiedsmannes" to pewno jakiś sąd polubowny,rozjemczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 22 Luty 2014 Share Napisano 22 Luty 2014 http://de.wikipedia.org/wiki/Schiedsamt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NSR Napisano 23 Luty 2014 Autor Share Napisano 23 Luty 2014 Masz kolego wiedzę , dziękuje za przybliżenie informacji historycznej.Pieczęć chyba rzadka? nie spotkałem takiej drugiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.