mikus_t Napisano 18 Luty 2014 Autor Share Napisano 18 Luty 2014 Witam!dziś byłem na pierwszym wypadzie z at pro i oto co mi sie trafiło:)znalazłem troche info o niej w wikipedii ale mam pytanie: skąd ta odznaka wzieła sie na ziemiach odzyskanych??i czy macie o niej jeszcze jakieś ciekawe informacje;) dziekuje i pozdrawiam Mikus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_t Napisano 18 Luty 2014 Autor Share Napisano 18 Luty 2014 tył... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_t Napisano 18 Luty 2014 Autor Share Napisano 18 Luty 2014 i jeszcze jedno pytanie??czy to jest rzadka odznaka czy często sie takie trafiają?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korabkow Napisano 18 Luty 2014 Share Napisano 18 Luty 2014 Część, nakładka odznaki 1 Pułku szwoleżerów Józefa Piłsudskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_t Napisano 18 Luty 2014 Autor Share Napisano 18 Luty 2014 to akurat udało mi się ustalić..tylko pytanie czy jest to coś rzadko spotykanego??tym bardziej na ziemiach odzyskanych" gdzie ją znalazłem..w ogóle jak ona sie tu znalazła bo raczej swoleżęrowie tu nie walczyli.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Luty 2014 Share Napisano 18 Luty 2014 A nie pomyślałeś o tym, że mogła to być zdobycz wojenna jakiegoś Niemca? Przecież chyba ufo jej tam nie przewiozło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_t Napisano 18 Luty 2014 Autor Share Napisano 18 Luty 2014 Ufo to raczej nie ale czy np: w oddziałach które szły na berlin mogł być ktoś ze swoleżerów??no chyba jakiś ruski ją miał przy sobie i zgubił??bo z tego co wiem to w tej miejscowości ruskie czekali na forsowanie odry... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Luty 2014 Share Napisano 18 Luty 2014 Mógł zgubić i ruski, nie takie cuda bojcy nosili po kieszeniach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikus_t Napisano 18 Luty 2014 Autor Share Napisano 18 Luty 2014 a tak ogólnie to jest raczej rzadka odznaka czy było ich na pęczki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 18 Luty 2014 Share Napisano 18 Luty 2014 Raczej rzadsza, no ale twoja (sorry!) to lekki szrocik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.