Skocz do zawartości
  • 0

Zegarek z dewizką

dziadu94

Pytanie

Napisano

Witam,
w rece wpadla mi pamiatka po pradziadku. Chodzi mi glownie o datowanie bo p.dziadek juz od '48 nie zyje wiec jesli rzeczywiscie do niego nalezal to jak stary byc moze? Obejrzalem go dokladnie ale nigdzie nie ma zadnej marki. Jedynie na drugim wieczku jest napis: Remontoir Cylindre 10 Rubis. Pomozcie mi dojsc do tego jak jest stary i jakiej jest produkcji.
Z gory bardzo Wam dziekuje.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
w rece wpadla mi pamiatka po pradziadku. Chodzi mi glownie o datowanie bo p.dziadek juz od '48 nie zyje wiec jesli rzeczywiscie do niego nalezal to jak stary byc moze? Obejrzalem go dokladnie ale nigdzie nie ma zadnej marki. Jedynie na drugim wieczku jest napis: Remontoir Cylindre 10 Rubis. Pomozcie mi dojsc do tego jak jest stary i jakiej jest produkcji.
Z gory bardzo Wam dziekuje.

Napisano
Jeżeli nie uzyskasz tu odpowiedzi na swoje pytanie , to proponuję zalogować się tu :
http://zegarkiclub.pl/forum/topic/48800-identyfikacja-zegarow-jak-zadac-pytanie-aby-otrzymac-odpowiedzi/
Napisano
Z tego co wiem p.dziadek dostal do od swojego ojca na zdaje sie 20 urodziny, ale nie byl to nowy prezent bo po prostu nie bylo ich na to stac. Podejrzewam, ze albo odkupiony od kogos albo nawet nalezal do ojca. W kazdym razie ciekawi mnie dewizka bo wyglada na pozlacana i tu pytanie. Czy moze byc starsza od zegarka? Jesli tak to czy o duzo? Wycena mnie nie interesuje bo to pamiatka bardzo scisle zwiazana z moja rodzina i nawet nie mysle sie z nia rozstawac :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie