dado373 Napisano 14 Luty 2014 Autor Napisano 14 Luty 2014 Witam, proszę o pomoc w ustaleniu jakiś informacji nt. zegarka ze zdjęć, będę wdzięczy. Pozdrawiam
Korabkow Napisano 15 Luty 2014 Napisano 15 Luty 2014 Double plateau-podwójna pokrywa-dekielek,platerowany to plaque.A swoją drogą też chętnie bym zobaczył punce,zapewne są one na wewnętrznej części pierwszej pokrywy.
dado373 Napisano 15 Luty 2014 Autor Napisano 15 Luty 2014 Korabkow, jestem bardzo wdzięczny za Twoją pomoc. Próbujemy się jakoś rozliczyć ze znajomym, który wziął ode mnie kilka rzeczy, i jest w stanie rozliczyć się tylko ''w zegarkach''. Nie jest to mój temat, dlatego postanowiłem podpytać na forum. fella, dzięki za zainteresowanie, średnica to 5,5 cm, załączam również zdjęcie prób.
dado373 Napisano 15 Luty 2014 Autor Napisano 15 Luty 2014 Wszystko jasne, super!Jest jeszcze taki, również szwajcarski(sprawny), warty uwagi?
Korabkow Napisano 15 Luty 2014 Napisano 15 Luty 2014 Tutaj masz wszystko czarne na białym,czyli firmę typ mechanizmu-automat, 25 kamieni,szukaj w internecie na Alle w aukcjach zakończonych itp.powodzenia.
dado373 Napisano 15 Luty 2014 Autor Napisano 15 Luty 2014 Jest jeszcze kilka prób na tylnej kopercie. To jakaś masówka czy coś wartego zainteresowania? Warto dać za niego 100 zł? Mechanizm jest sprawny(po nakręceniu działa), dwie wskazówki ułamane.
dado373 Napisano 14 Luty 2014 Autor Napisano 14 Luty 2014 Witam, proszę o pomoc w ustaleniu jakiś informacji nt. zegarka ze zdjęć, będę wdzięczy. Pozdrawiam
Korabkow Napisano 14 Luty 2014 Napisano 14 Luty 2014 Zegarek sądząc po napisach w j. francuskim pochodzi z frankońskiej części Szwajcarii i jest importem firmy szwedzkiej z Malmo co jest podane na tarczy.No i jeszcze co do mechanizmu to: 16 kamieniowy w tym jeden oprawiony w szatonie /taki dodatkowy pierścień/,wychwyt ankrowy,koperta tylna podwójna.Herb zdaje się królewski szwedzki.
Korabkow Napisano 15 Luty 2014 Napisano 15 Luty 2014 Zegarek ma kopertę srebrną, chociaż jak widać z tyłu mocno wytartą od noszenia.Mechanizm na chodzie,więc 100zł.od biedy można dać,ale ze względu na brak wskazówek potarguj się na 80.Jak byś mógł pokazać mechanizm to by było dobrze bo to też rzutuje na cenę.
dado373 Napisano 15 Luty 2014 Autor Napisano 15 Luty 2014 Dzięki za odpowiedź. Załączam zdjęcie mechanizmu.
Korabkow Napisano 15 Luty 2014 Napisano 15 Luty 2014 Mechanizm niezły,widać ten kamień w szatonie /takie łożyskowanie było w mechanizmach wysokiej klasy,ale często było ich więcej/ to ten na środku,ale jest problem bo prawdopodobnie ma urwany łeb jednej z trzech śrubek mocujących.W każdym razie kup go.
Pytanie
dado373
Witam,
proszę o pomoc w ustaleniu jakiś informacji nt. zegarka ze zdjęć, będę wdzięczy.
Pozdrawiam
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.