Skocz do zawartości
  • 0

zegarek kieszonkowy z herbem

dado373

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Double plateau-podwójna pokrywa-dekielek,platerowany to plaque.A swoją drogą też chętnie bym zobaczył punce,zapewne są one na wewnętrznej części pierwszej pokrywy.
Napisano

Korabkow, jestem bardzo wdzięczny za Twoją pomoc. Próbujemy się jakoś rozliczyć ze znajomym, który wziął ode mnie kilka rzeczy, i jest w stanie rozliczyć się tylko ''w zegarkach''. Nie jest to mój temat, dlatego postanowiłem podpytać na forum.

fella, dzięki za zainteresowanie, średnica to 5,5 cm, załączam również zdjęcie prób.

Napisano
Tutaj masz wszystko czarne na białym,czyli firmę typ mechanizmu-automat, 25 kamieni,szukaj w internecie na Alle w aukcjach zakończonych itp.powodzenia.
Napisano
Jest jeszcze kilka prób na tylnej kopercie.
To jakaś masówka czy coś wartego zainteresowania?
Warto dać za niego 100 zł?
Mechanizm jest sprawny(po nakręceniu działa), dwie wskazówki ułamane.
Napisano
Zegarek sądząc po napisach w j. francuskim pochodzi z frankońskiej części Szwajcarii i jest importem firmy szwedzkiej z Malmo co jest podane na tarczy.No i jeszcze co do mechanizmu to: 16 kamieniowy w tym jeden oprawiony w szatonie /taki dodatkowy pierścień/,wychwyt ankrowy,koperta tylna podwójna.Herb zdaje się królewski szwedzki.
Napisano
Zegarek ma kopertę srebrną, chociaż jak widać z tyłu mocno wytartą od noszenia.Mechanizm na chodzie,więc 100zł.od biedy można dać,ale ze względu na brak wskazówek potarguj się na 80.Jak byś mógł pokazać mechanizm to by było dobrze bo to też rzutuje na cenę.
Napisano
Mechanizm niezły,widać ten kamień w szatonie /takie łożyskowanie było w mechanizmach wysokiej klasy,ale często było ich więcej/ to ten na środku,ale jest problem bo prawdopodobnie ma urwany łeb jednej z trzech śrubek mocujących.W każdym razie kup go.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie