atb22 Napisano 9 Luty 2014 Autor Share Napisano 9 Luty 2014 Witam, trafiłem dziś Rosyjski nieśmiertelnik, po otwarciu tuby okazał się pełny" papier jest lekko spleśniały i mokry i teraz pytanie jak wyciągnąć papier a nie uszkodzić go..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Zależy który to nieśmiertelnik. Jeśli otwierany wz. 25, to na mokro delikatnie podważając papier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liwiusz66 Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Mimo wszystko polecam ludzi kształconych w kierunku konserwacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atb22 Napisano 10 Luty 2014 Autor Share Napisano 10 Luty 2014 Zrobiłem tak jak Rosjanie na filmikach na YouTube, na mokro i delikatnie igłą ale niestety okazała się czysty albo z biegiem lat rozmyło atrament :(. Mam takie pytanie odnośnie ebonitowych nieśmiertelników wz 41, czy były one do końca wojny wydawane czy tylko do 42 r ..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 11 Luty 2014 Share Napisano 11 Luty 2014 Później już książeczki wojskowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.