Skocz do zawartości

EuroAce - ułamany uchyt cewki

Elmariano

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam szanownych forumowiczów. Pech ciał, że ułamał mi się w połowie jeden z 2 uchwytów/uszek cewki do których mocuje się kij. Niestety ułamanej części nie odnalazłem. Czy ktoś ma doświadczenie z naprawą tego rodzaju uszkodzeń?? czy dokleić w jakiś sposób kawałek plastiku czy może spróbować dorobić np z żywicy epoksydowej. Możecie coś doradzić? Oczywiście poza kupieniem nowej cewki:) pozdrawiam
Napisano

Ok, wrzucam fotki, uchwyt był wcześniej klejony bo kupiłem używkę i możliwe, że puściło w tym samym miejscu. Pomysł mam raki żeby dolać żywicy do przygotowanej formy połączonej z cewką tj. jej ułamaną częścią. Dziurę na bolec można b dowiercić potem. Obawiam się tylko czy taka doklejona do czoła" część z żywicy będzie się trzymać?
Czy może wzmocnić to w jakiś sposób np poprzez podkładkę o kształcie uchwytu z zewnętrznej jego strony??
co myślicie o tym?

Napisano

ja bym zrobił coś takiego, dorobił podkładkę z plastiku dołożył z boku nawiercił u dołu razem z ułamana częścią i ściągnął na klej epoksydowy razem opaskami zaciskowymi coś w tym stylu jak na rysunku

Napisano
Zrób ten motyw z podkładkami plastykowymi, kup dobry klej ten Po...pol, on jest łatwy w obróbce i dobrze się go formuję.
Zastosuj czarne opaski i powinno trzymać lepiej niż fabrycznie.
Napisano
A co do tego dobrego kleju po...pol, to czy aby jest on neutralny dla cewki, tj czy nie zawiera jakichś składników które mogły by ją pobudzać??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie