panzerhrabia Napisano 29 Styczeń 2014 Autor Napisano 29 Styczeń 2014 witammam pytanie dla znawców czy na pewno taka strzebla http://allegro.pl/odtylcowa-kapiszonowa-strzelba-srutowo-kulowa-i3909527160.html nie podpada pod ustawę? chodzi mi o tą drugą lufę kulową" i amunicję do niej czy aby na pewno nie można podciągnąć amunicji do niej że jest scalona? to że ktoś sobie odlewa pociski do tego typu amunicji to nie koniecznie staje się to amunicją rozdzielnego ładowania?? Może ktoś się wypowie kto zna dokładnie ten temat, strzebla moim zdaniem bardzo fajna i jak by można było posiadać coś takiego bez pozwolenia to duży plus dla pasjonatów strzelania PozdrawiamM
zancus Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Myślę,że wykładnia językowa ze słownika języka polskiego wystarczy żeby się zorientować czy jest to legalne bez pozwolenia czy nie : ozdzielny = oddzielny" oraz scalony".
MarcinP Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 No ma gość jaja, sprzedając to tak bez ogródek na allegro. A potem płacz i zgrzytanie, bo przyjdą i kolbami w drzwi załomoczą" ... o szóstej rano ;)To też jest niezłe:Na 50 m. pocisk robi jedną dziurę, niewiele gorzej na 100 m."Na 300 m to pewnie pocisk ze trzy dziury zrobi, tak se lata tam i z powrotem.
MarcinP Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Czekaj, czekaj, chyba się zagalopowałem. Kapiszony oddzielnie, jednak rozdzielnego ładowania i chyba (poczekajmy na wypowiedzi speców na bron.iweb.pl) jednak BEZ pozwolenia.
zancus Napisano 29 Styczeń 2014 Napisano 29 Styczeń 2014 Dla mnie sprawa jest prosta: jeżeli choć jeden element amunicji (naboju) jest oddzielnie, w tym przypadku kapiszon, to nie jest to amunicja scalona, a broń jest rozdzielnego ładowania.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.