a.m.m.s Napisano 27 Styczeń 2014 Autor Napisano 27 Styczeń 2014 Witam szanowne grono, mam pytanie czy to jest zapalniczka czy inne ustrojstwo,trafiło się w gruzowisku.
a.m.m.s Napisano 27 Styczeń 2014 Autor Napisano 27 Styczeń 2014 Witam szanowne grono, mam pytanie czy to jest zapalniczka czy inne ustrojstwo,trafiło się w gruzowisku.
mkduch Napisano 27 Styczeń 2014 Napisano 27 Styczeń 2014 Zapalniczka chyba raczej odpada bo musi być jakiś kamień żeby iskra poszła tak jak w benzynowych zapalniczkach
Dakor! Napisano 27 Styczeń 2014 Napisano 27 Styczeń 2014 Zapalniczka, tylko uchwyt na kamień i kółeczko odpadł. Pozostał ślad po miejscu lutowania. Na zaślepce jest wycięcie które wchodziło na kółko.
Hebda Napisano 28 Styczeń 2014 Napisano 28 Styczeń 2014 http://odkrywca.pl/ognia-prosze-,636455.htmlPo grzyba więcej zdjęć..Widać jak byk że ogień tylko bez krzesiwa..Najczęściej właśnie ten element odpadał(uszkodzenia mechaniczne,słaby,niestaranny lut itp)
Pytanie
a.m.m.s
Witam szanowne grono, mam pytanie czy to jest zapalniczka czy inne ustrojstwo,trafiło się w gruzowisku.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.