Skocz do zawartości

Garrett at pro - złamany podłokietnik

Paleo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wyszedłem dzisiaj na pole przy lekkim minusie i stało się podłokietnik prysnął przy normalnym machaniu. Zero uderzeń normalna praca (strzelił na ręku). Do kwietnia jest na gwarancji więc spróbuję go zareklamować.
Jestem ciekaw przygód innych użytkowników:)
Napisano
Witam,jestem ciekawy co na to powiedzą w serwisie a jeżeli wymienią to warto zapytać czy na doskonalszy typ.Kupiłem ace 250 3 miechy temu i ten ma już wzmocniony podłokietnik pionowymi ,,żebrami''zobaczymy ile wytrzyma.Jak pęknie to wymieniam na metalowy znanego krajowego producenta wykrywaczy.
Napisano
Witam!

Masz wadliwy podłokietnik ja wymieniłem już trzy sztuki. Musisz reklamować(może wymienią) albo kupić nowy typ wzmocniony i masz problem z głowy .
Pozdrawiam.
Napisano
reklamacja nic nie daje , strata czasu i nerwów lepiej zastąpić nowym , ja kupiłem na znanej aukcji aluminiowy i jestem zadowolony z niego .
Napisano
Witam ,ja miałem podobny problem z podłokietnikiem.Wymieniłem dwie sztuki.W tej chwili używam bardziej nowszego i zmodernizowanego.Pozdrawiam.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=692672#1343215
Napisano
Odnośnie podłokietnika to jest wada materiałowa .Garrett mi osobiście wymienił trzy sztuki bez problemu co świadczy o tym iż ta wada podlega wymianie gwarancyjnej trzeba tylko przycisnąć sprzedawcę .Jak ktoś sobie życzy mogę przysłać fakturę z Garrett-a jako dowód wymiany gwarancyjnej .
Napisano
Witam.

Przyczyną pękania skrzydełek podłokietnika jest TEŻ zbyt agresywne przemiatanie,szczególnie przy nawrotach.
Wyhamowanie cewki z przemiatania w lewo i przejście w przemiatanie w prawo generuje na drugim końcu wysięgnika ogromne siły i to powoduje pęknięcie skrzydełka.Podłokietnik powinien być mocny ale jednocześnie elastyczny.

Pancerny podłokietnik nie ulegnie zniszczeniu ale siły przekaże w dół na wszelkie złączki ( z czasem luzy lub pęknięcia) oraz do góry na nadgarstek,staw łokciowy i bark ( z czasem stawy zaczną się buntować)

Nie ma niestety szkoły z nauką przemiatania,każdy musi sam wypracować sobie swoje tempo,wysokość przemiatania,dynamikę,równoległość i szerokość machania.

pzdr.

b.
Napisano
... na jesień życia koniecznie w endoprotezy stawu łokciowego i barkowego:)
A tak na poważnie to wybieram się w tym tygodniu do serwisu. Po waszych doświadczeniach raczej nie łudzę się, że coś wskóram z gwarancją, ale zapytać nie zawadzi. Ciekawi mnie ten nowy typ podłokietnika - na oko wygląda solidniej?
Napisano
Byłem dzisiaj w serwisie v.. i oczywiście nic nie wskórałem :(. Najgorsze, że nie mają już żadnych podłokietników i czekają na dostawę. Ma być w połowie lutego. Co ciekawe ostatnia partia nowych podłokietników jaką dostali, była bez gąbek (sam plastik). Mam nadzieję, że nowe przyjdą kompletne. Jedyne co dziś wyniosłem z wycieczki to, to że obejrzałem ten nowy typ na świeżych At pro. Wygląda to trochę lepiej bo dodali żebra wzmacniające i ponoć inny plastik.
Napisano
Również pękł mi podłokietnik.. wykonałem coś takiego : http://www.pasja-eksploracja.pl/forum/kraina-pomocy/jak-samemu-zrobic-podlokietnik-do-garretta/
Napisano
Przestańcie latami płakać nad swoją zachodnio/chińską podłokietnikową niedolą. Polski producent produkuje zastępcze mocne, metalowe, aluminiowe, uniwersalne, dwa rodzaje podłokietników.
Aż włosy dęba stają, jak się czyta ja wymieniłem już trzy sztuk", albo jak żebrzecie w serwisie zachodnio/chińskiego dystrybutora :)
Napisano
Witam!

Armand co Ty za bzdury wypisujesz i obrażasz ludzi . Nikt nie żebrze, wymienili mi podłokietniki w ramach gwarancji nie dociera to do Ciebie. Dlaczego mam wydawać swoje pieniądze na coś za co zapłaciłem i co powinno być pozbawione wad ukrytych a w przypadku podłokietników tak było ?.
Pozdrawiam.
Napisano
Żebry ?
Paleo napisał: Byłem dzisiaj w serwisie v.. i oczywiście nic nie wskórałem"
Kryptoreklama ?
Na sprzedaży kilku podłokietników w ciągu roku majątku nie zbiję, ale na pewno pomogę potrzebującym i opuszczonym przez dystrybutorów zachodniego sprzętu.
marioAT - jak Ci raz pękł, to czy uważasz, że taki sam, następny Ci nie pęknie? Kiedyś Twoja cierpliwość się skończy. I to nie są wady ukryte, to jest mało wytrzymała konstrukcja. Nie musisz u mnie kupować, zawsze możesz zrobić sobie podłokietnik z rury klozetowej.
Napisano
Sorry Armand ale jeszcze mnie stać na takie duperele jak podłokietnik i nie muszę o nic żebrać. Chyba logiczne jest to, że jak sprzęt jest jeszcze na gwarancji to próbuje się ten fakt wykorzystać. Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia poza reklamą swojego sprzętu (..na którym ponoć majątku nie zbijasz:)), to przestań kasztanić na forum. Twoje uwagi są co najmniej nie na miejscu.
  • 3 weeks later...
Napisano
Dziś zakończyła się już sprawa podłokietnika i to bardzo pozytywnie:), chociaż z przejściami, o których warto opowiedzieć. Jak wcześniej pisałem sklep V......., gdzie kupiłem sprzęt olał wymianę podłokietnika wciskając mi kit, że producent nie uznaje tego typu uszkodzeń. Byłem skłonny zapłacić już te 50 dych za nowy, ale ich nie mieli. Zacząłem więc szukać i zadzwoniłem do innego dystrybutora Garrettów z Pruszkowa. Dowiedziałem się, że mają nowe wzmocnione, więc już byłem happy:) Człowiek po drugiej stronie słuchawki zapytał, co się stało i czy sprzęt jest na gwarancji. Potwierdziłem, powiedziałem, że sprzęt nie był, niestety kupiony u nich i po krótce opowiedziałem jak doszło do awarii. Nie mogłem wyjść z szoku jak zaproponowano mi, że zrealizują reklamację olaną prze V.... i wyślą mi za darmo nowy, wzmocniony podłokietnik. Musiałem tylko wysłać zdjęcia sprzętu i gwarancji. 24h po moim telefonie przyjechał kurier. Zapłaciłem tylko za wysyłkę. Czyli jednak się da:). Chylę czoła przed podejściem do klienta (i dobrą wolą) prezentowanymi przez serwis T.. z Pruszkowa. W przypadku V....ga - gwarancja jest do bramy, a od bramy się nie znamy:).
P.S.Przepraszam za zbyt długi wywód ale może komuś się przyda

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie