swinemunde Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2014 Czy Koledzy na podstawie tych marnych zdjęć są w stanie powiedzieć coś na temat monety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swinemunde Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2014 ma dziwnie pofalowany rant... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 15 Styczeń 2014 Share Napisano 15 Styczeń 2014 pofalowany rant to wytwor ludzkich rąk. ktoś taki hand made sobie zrobil żeby moze ładniejsza była ?w oryginale wygląda normalniehttp://www.google.pl/search?q=gwinea+1788&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wMzWUpy0N8WI4gT7jIHICQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=615 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swinemunde Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2014 tylko te z linku chyba wszystkie są ze złota,no a ta moja to raczej brąz...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swinemunde Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2014 no i na mojej jest data: july.12.1788 to może medalik okolicznośiowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 15 Styczeń 2014 Share Napisano 15 Styczeń 2014 przepraszam. masz racje dałem ciała i nie przyłożyłem się. wychodzi ze chyba to nie jest takie widzi-mi-się kogoś, tylko takie pofalowane" występowały. żeby nie ucieło bo z jebaja jest1788 George III Spade Guinea TokenThe front shows a profile of George III with GEORGIVS III DEI GRATIA with the maker's initials for Wilmore & Alston & Co. The back shows a crowned spade with M. B. F. ET. H. REX. F. D. B. ET. L. D. S. R. I. A. T. ET. E with the date 1788. The shield represents Scotland, England, Irelandm and Wales. This particular variety is listed in "One Thousand Guineas catalog as number 2960. "http://www.ebay.ca/itm/1788-George-III-Spade-Guinea-Token-ORIGINAL-/251412347088?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a8957f8d0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swinemunde Napisano 15 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2014 dzięki jarzabek, już cieplej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.