piorado Napisano 14 Styczeń 2014 Autor Napisano 14 Styczeń 2014 Witam, wykopałem kupę rdzy a po oczyszczeniu okazało się , że to cos przypomina klucz bez ucha.... Czy ktoś orientuje się co to może być? Wykopki w Borach Tucholskich. Za chwile kolejne zdjęcia.
piorado Napisano 28 Styczeń 2014 Autor Napisano 28 Styczeń 2014 A Ty kolego Dakor! skąd masz swoeje zdjęcie? Jesteś archeologiem ?
piorado Napisano 27 Styczeń 2014 Autor Napisano 27 Styczeń 2014 Witam, chciałem nieco odgrzać tego kotleta i ponownie zapytać, czy ktoś może ma jakiś ciekawy pomysł, co to może być ??
alex_2013 Napisano 16 Styczeń 2014 Napisano 16 Styczeń 2014 kształt klucza może byc tu mylny, nie masz wycięć, profili jak w analogicznych
piorado Napisano 14 Styczeń 2014 Autor Napisano 14 Styczeń 2014 Witam, wykopałem kupę rdzy a po oczyszczeniu okazało się , że to cos przypomina klucz bez ucha.... Czy ktoś orientuje się co to może być? Wykopki w Borach Tucholskich. Za chwile kolejne zdjęcia.
piorado Napisano 14 Styczeń 2014 Autor Napisano 14 Styczeń 2014 zdjecie nr 4. Z góry dziękuję za pomoc w identyfikacji. Informacyjnie; oczyszczony za pomocą elektrolizy.
Dakor! Napisano 28 Styczeń 2014 Napisano 28 Styczeń 2014 Nie. Po prostu jestem mniej leniwy od Ciebie i wpisałem w google hasło:średniowieczny klucz", przełączyłem na grafikę i przejrzałem kilka zdjęć :)
Dakor! Napisano 27 Styczeń 2014 Napisano 27 Styczeń 2014 zdjęcie klucza znalezionego w czasie prac archeologicznych w katedrze w Kwidzynie
Pytanie
piorado
Witam, wykopałem kupę rdzy a po oczyszczeniu okazało się , że to cos przypomina klucz bez ucha.... Czy ktoś orientuje się co to może być? Wykopki w Borach Tucholskich. Za chwile kolejne zdjęcia.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.