Skocz do zawartości

Grupa Silesia Exploration XI Zlot Kwiecień 2014

torba5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Panowie , pakować się powoli , co by nic nie zapomnieć . Zwłaszcza płyn na niedźwiadki :) , o kleszczach nie wspomnę .
Rafi . Pamiętaj o wykrywce dla gimnastyka i GPSie . Ja sprzedałem by w ogóle mieć za co jechać jechać :)
  • Odpowiedzi 100
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
Napisano
no patrz i ja tam byłem miód i wino piłem ....ha ha było super jak zwykle z bandytami z Krakersowa ,daj jakąś fotę gdzie nas widać bo nikt mnie po karku nie pozna a krążą ploty że umarłem :)
Napisano
bajgiel ja tego synka kiedyś zatłuke
Bajgiel – żydowskie pieczywo wypiekane od XVII wieku. Często bywa mylony z obwarzankiem. Bajgiel został wymyślony w Europie Środkowej
Napisano
Ładne króle,pysznie by wyszły z mojej wędzarni .

p.s.

Z tym myleniem bajgla i obwarzanka to nie taka prosta sprawa.

http://www.jewish.org.pl/index.php/pl/kuchnia-mainmenu-65/3640-pomidzy-bajglem-a-obwarzankiem.html
Napisano
no proste nie jest ,ale na Kazimierzu były bajgle :)które nie miały nic wspólnego z obwarzankiem ,ale kij tam ja z Chorzowa jestem więc sie nie znam na Krakersowskich smakach my krupniok momy który z kaszanką mylą :)
pozdrówka
Napisano
Faktycznie na sam widok ślinka w ustach :)
http://www.google.pl/search?q=ziemniaki+po+caba%C5%84sku&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=_wCeU-WgKen24QSPv4CgDA&sqi=2&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1352&bih=627
Napisano
żymlok to bułczanka ,co do zakwasu racja ale nie można nazwać żurem barszczu białego ,ha ha a ziemnaki po cabańsku to dopiero nazwa z dupy ale regionalne nazwy rzadzą

ok
Napisano
Dychom dychom i to całkiem dobrze ,kolejny zlot Silesian ostatni weekend września myślę że na dniach dam info co jak i gdzie a teraz może jakieś spotkanie przy piwku
  • 1 month later...
Napisano

pikami - coś Ty takiego smutasa zrobił ze mnie??:) zabawa dla mnie była przednia ;) zdjęcie z dedykacją dla całej ekipy ;) POZDROWIENIA dla wszystkich!!!! ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie