Skocz do zawartości

Garrett Euroace

poszukiwacz1661

Rekomendowane odpowiedzi

Ja juz tez dogadalem sie ze swoim euroace. Jestem mega z niego zadowolony. Dostalem info o miejscowce na ktorej sa fanty. Zajechalem okazalo sie ze smigaja tam trzej Panowie, jeden fisherem za 4tys drugi tez jakis kosmiczny sprzet a trzeci samorobka. Ze smutna mina zrezygnowalem. Pojechalem jednak na drugi dzien i co panowie? Naskubalem extra fancikow po ich sladach i dolkach. Z czystym sumieniem polecam poczciwego kanarka

• 4 months later...
Witam.
Mam pytanie do posiadaczy Garret Euro Ace. Czy poruszając kablem tuż przy puszce" wykrywacz wam nadaje? Jam mam tak, że poruszając kablem lub stukając we wtyczkę (przy maks czułości) to garret nadaje. Czy u was też tak jest ? A jeśli nie to czy to poważna awaria ?
Pozdrawiam.

• 3 weeks later...
No właśnie w dwa miesiące już nie jedno sreberko wykopałem ,a wpadały i malutkie szerfiki i guziczki na 20+ .Euroace jest zabawką ale konkretną co z tego że się lubi wzbudzać np.mój wykrywacz i kolegi (DWA X EUROACE) dzisiaj na polu wariowały przez 5 minut, ,ale wystarczy że zmniejszyliśmy czułość o dwie kreski ,najlepiej pochodzić przez chwile i znów zwiększyć i będzie ok ,jak już ktoś napisał na forum Garrett Euroace jest czuły na inne wykrywacze w okolicy ,kable ,w moim przypadku nawet szpadel powoduje czasem wzbudzanie jak i tel komórkowy ;-)ale to tylko świadczy że trzeba nauczyć się go używać a będzie dobrze ,wyposażony w nową cewke DD daje rade nawet za malutkimi blaszkami 25+ więc chyba nie można być z niego niezadowolonym i są to osiągi jak za tą cenę naprawdę dobre.

Dzięki panowie za rady. Ze sprzętem wszystko jest w porządku. Gdy macham i telepie nim w powietrzu ( max czułości) to jest cisza, gdy go położę na ziemi to też cisza. To, że daje sygnał ruszając kablem przy puszce to nic (czasami w ogóle jest spokojnie jak dobrze okręcę kablem przy wtyku). Ruszając kablem przy cewce i pośrodku też spokój, więc chyba wszystko jest ok.
Mam jeszcze jedno pytanie. Kolega wyżej napisał, że nie ma problemu ze sreberkami przy 20+ cm. Ja robię tak, że jeśli mam sygnał większości na na foil przy 5 cm to daje sobie spokój z kopaniem. Jeśli mi pokazuje na 10 i 15 cm i więcej to wtedy sprawdzam. Czy to dobry sposób ? jak wam pokazuje sreberka na 5 cm a jak głębiej ?
Pozdrawiam.

• 1 month later...
Witam
z mojego skromnego doświadczenia - jak do tej pory nie zdarzyło mi się trafić na sreberko kiedy wskazania były na foil.
Sreberka zawsze wskazania na drugim kwadracie od prawej - problemem w moich terenach są niestety w tym przypadku kulki szrapnelowe - ten sam kwadrat, z reguły identyczny dźwięk.
Wracając do wskazania na foli - nie zależnie od głębokości zalegania za każdym razem trafiałem na kapselek" po mleku z czasów PRL-u.
Przy okazji gratuluje koledze fantów-sreberek z głębokości 20+

Witam kolegow 350 ki,

ja chodze na własnych " ustawieniach czyli 5 ostatnich z prawej reszta wycieta i trzymam się tego filmiku :
https://www.youtube.com/watch?v=15iufWOjKGQ&feature=youtu.be

dzięki kolego za filmik-instrukcje ale dodatkowo oprócz przodu cewki tak samo wskazuje kapsle, druty itp. i tyl cewki !!

Miałem 150 i przesiadłem się na 350-tke i dopóki nic lepszego nie wymysla to, to jest wlasnie TO na monetki - kolorki !!!!

Mimo ze nie sa to wartościowe srebniki" ( choć pare miałem i srebrny dekielek od zegarka kiesznkowego tez wykopałem) KAZDA !!! znajdka nawet ta kolejna tysieczna sztuka boratynkai " i tak cieszy a o innych nie wspomnie bo to niebezpieczne ;)))

• 5 months later...
Ja ostatnio trochę się przestawiłem ze swoim Euroace i o ile to możliwe chodzę na zero (all metal) i największej czułości kopie wszystkie dobre sygnały ,no chyba że teren zaśmiecony to albo opuszczam jedną kreskę czułości ,a jak już nie da rady i wykrywka świra dostaje to zmieniam na jewelry lub coins chodz zraziłem się tych trybów trochę jak z kolegą mieliśmy cisze na aktualnej monecie np 2 grosze czy 5 gr aktuale,zupełna cisza na dwie wykrywki ,a monetki na trawce nawet nie w ziemi.
Z mojego doświadczenie z tym wykrywaczem wynika że najlepsze ustawienie tego wykrywacza aby osiągał najlepsze wyniki i głębokości
to zero i max czułość ,a jak już gleba pozwoli nam na taki tryb ,nie będzie wiele zaśmiecona i zmineralizowana ,to osiągi mogą zadziwić.

Tryb Jewerly jest dobry. Coins bym nie używał. Lepiej użyć trybu Zero z wycięciem dwóch pierwszych segmentów. Coins w naszych warunkach powoduje omijanie niektórych starszych cieniutkich srebrnych monetek , oraz innych ciekawszych kolorków.
Domyślam się,że sygnału nie było na monetki groszowe te nowsze - z rocznika 2014 :-) i dobrze że nie było sygnału na nie, bo są wykonane ze stali, tylko powlekane albo mosiądzem albo stopem Golden Nordic. I wykrywka potraktowała je jako przedmioty żelazne i zdyskryminowała.Połóżcie groszówki z wcześniejszych roczników i sygnał z pewnością będzie :-)

• 1 month later...
Witam.
Pytanie dotyczy cewki Nel Hunter do Garret Euro Ace. Czy jest sens kupować tę cewką, czy będą lepsze osiągi (głębokość, separacja, czułość, poprawa stabilności) niż ze standardową DD 11 Proformance? Czy Nel Hunter działa w systemie DD ? Proszę o informacje na ten temat.
Dziękuję i pozdrawiam.

Witam,moim zdaniem nie warto.W porównaniu z 11 dd różnice będą minimalne.Cewka nel hunter pracuje również w systemie dd,ze stabilnością jest różnie jedni twierdzą że jest poprawa stabilności drudzy że jest gorzej -zdania są podzielone .Swego czasu wymieniłem w ace 250 na nela tylko model sharp shooter i była bardzo nie stabilna,zasięgi minimalnie większe i separacja,na plus bardzo dobra jakość użytych materiałów i wykonania.Cena nowej to około 450 zł tak więc nie mało.Ale kolega sam zdecyduje ,pozdrawiam.

Pro Digger,pisaleś ze chodzisz tylko na Deusie a tu widze ze Euroace,no przyznaj sie Euro ma lepsze zasiegi od Deusa,ja tak to przynajmniej stwierdzilem,choc boje sie o tym napisac bo znow oberwię od fanatykow.
K. z K.

Pisałem że chodziłem z EuroAce przez ponad rok ,aktualnie od 2 miesięcy latam z Deusem ,chyba nie doczytałeś znowu Klucznik .Nie robiłem testów w ziemi czy nawet w powietrzu .Aktualnie posiadam dwa wykrywacze .Specjalnie dla ciebie Klucznik zrobię test na dniach i zobaczymy,podziele się tutaj wynikami na forum .Naprawdę myślisz że EuroAce da rade DOBRZE USTAWIONEMU" Deusowi ,bo ja szczerze wątpie ,no ale bez sprawdzenia się nie dowiemy,nie ma co gdybać .

:-) ha ,no jeszcze testów nie zrobiłem ,może w ten weekend ,spokojnie chłopaki ;-) będzie wiadomo już niedługo mam te dwie wykrywki jeszcze Euroace nie poszedł do żyda ,sam jestem ciekawy .Nie będzie niespodzianki.

• 6 months later...
od 10 lat chodzę na GTI2500, ostatnio zakupiłem EuroACE dla syna i powiem że co do głębokości nie jest zle ale co do samego namierzania to masakra, w czystym terenie jeszcze jakoś ale w zaśmieconym to w ogóle nie ma o czym mówić , gti jest jak snajper cichy zabójca w trybie bizuteri czy monet jak jest sygnał to na 100 procent to jest kolor i nic niepotrzebnie nie pierdzi jest sygnał jest fant dokładne namierzanie (bez pinpointu) jest moneta kopię dziurę o średnicy max 10cm i moneta jest centralnie w srodku, natomiast ace w porównaniu z gti jest jak rozklekotany ruski cep, piszczy na byle co nawet ze zmniejszoną czułością o połowę, przechodzę gti przez pole jest 5 sygnałów i 5 fantów zajmuje mi to powiedzmy pół godziny, przechodzę to samo pole z ace jest 50 sygnałów w tym połowa zelaznych pierdół które ace pokazuje na kolor, zlokalizowanie i wyjęcie tych fantów zajmuje 3 razy tyle czasu a efekt 2 fanty, ace to sprzet wszak dla poczatkujących panel dziecinnie prosty ale obsługa praktyczna-poszukiwania to magia trzeba dużo czasu i tylko dla cierpliwych, z wykrywką chodzę 20 lat miałem ACE250,smetka,CS1220XP,minelaba,fischera i powiem że gti2500 ma już nie wiem 20 lat? ale praca z nim w terenie w porównaniu do tych wykrywek powyżej to przyjemność inna bajka, dlatego nic tam się w gti od tylu lat nie zmieniło bo nic nie trzeba zmieniać i cena od 20 lat ta sama mówi sama za siebie

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie