Skocz do zawartości

Coś skutecznego na drobny kolor.

Spalice

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Od kilku lat posiadam Argo i jestem z niego zadowolony,mimo luzów na stelażu itp.Od jakiegoś czasu zasanawiam się jednak nad drugą wykrywką typową na kolor.Przez chwilę brałem pod uwagę Deusa,ale jakoś nie potrafię się do niego przekonać.Wczoraj mnie oświeciło.Optima.Drodzy koledzy,czy jest sens dokupywać np. Optimę do Argo,które zostaje na las,czy lepiej dokupić do niego duże DD i pinpointer?
Opcji z Deusem też nie odrzucam ale chciałbym poznać opinie osób,które przesiadły się na niego właśnie z Argo.Co zyskam (prócz masy),co stacę?
Napisano
Dokładnie opisałeś to o czym sam myśle ;)

Mój kumpel ma Argo z DD 29cm i czesze monety jak leci przy czym nie widzę żeby miał problemy z namierzaniem - i stąd zastanawiam się czy Optima nie będzie jeszcze lepsza z racji 16kHz :)
Napisano
F-75 to super sprzęt na drobnice myślę że posiadacze tego cacka potwierdzą trochę kosztuje ale to dobra inwestycja i banalnie prosty w obsłudze no i zasięgi niezłe używki powinieneś za ok 2tyś dostać nowe to spory zakup
http://www.viking.waw.pl/hobby.php?producent_id=3
na allezło powinno być taniej :)pozdr
Napisano
Po flircie z Goldbugiem pro fishera trochę nie lubię :)
A jak myślicie,Argo na filtrze czwartego rzędu,z cewką DD bardzo odstaje od Optimy?
Napisano
Fishera trochę nie lubię.. Gold bug to typowy wykrywacz na złoto w USA i tak zestrojony ale działa ok.Jako użytkownik polecam F-75 jeden z lepszych wykrywaczy na drobinicę jakie są na tym padole szybkość precyzyjność itd. to jego zalety.
Napisano
Ja posiadam aktualnie whitesa mxt i powiem tylko tyle że na zaśmieconych polach jest tragedia z kopaniem drobnego koloru - każdy mały drucik i wszystkie drobinki nawet takie co ciężko znaleźć jak już się je ma w ręce ten wykrywacz widzi.
Naprawdę skuteczny na najmniejsze kruszynki, monetki i wszystkie małe kolorki.
Aha z tym że posiadam cewkę eclipse dd chyba 6 albo 9 cali sam nie wiem (taka biała). Na kolor kosa.
Dodatkowym plusem jest możliwość chodzenia na max czułości w silnie zmineralizowanej i kwaśnej glebie.
Pozdrawiam KACPER

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie