Napoleon North Napisano 11 Styczeń 2014 Autor Napisano 11 Styczeń 2014 WitamDziś znalazłem dwie łuski Mausera 1936 r. Skarżysko kamienna -orzeł i mosin-a .Moje pytanie :Czy łuski od mausera polskie są rzadsze os tych z PK?
Napoleon North Napisano 11 Styczeń 2014 Autor Napisano 11 Styczeń 2014 Może precyzyjniej (Wiem ,że PK też jest polskie ) chodzi mi o to czy łuski z orzełkiem są rzadsze od tych z literami ;)
Hebda Napisano 11 Styczeń 2014 Napisano 11 Styczeń 2014 Tak samo się trafiają jak PK,N itp.Na foto z 80% zawartości jednego sygnałuWszystkie z orzełkiem"
Napoleon North Napisano 11 Styczeń 2014 Autor Napisano 11 Styczeń 2014 Na Skałkach trafiają się głównie niemieckie i czechosłowackie .Dla tego się pytałem . Wiem też ,że większość łusek ma małą wartość ...ale mi na tym nie zależy chodzi o kolekcjonerstwo i tyle . W rejonie skałek coraz trudniej o łuski . Dzisiaj znalazłem te dwie na fotkach . Nie szukam z wykrywaczem więc mało łusek znajduję .Ale radocha jest przednia ...marzy mi się orzełek - jakikolwiek lecz nie wiem czy na skałkach jest jakaś szansa go znaleźć.Pozdrawiam ;)
Pytanie
Napoleon North
Witam
Dziś znalazłem dwie łuski
Mausera 1936 r. Skarżysko kamienna -orzeł
i mosin-a .
Moje pytanie :
Czy łuski od mausera polskie są rzadsze os tych z PK?
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.