arus Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arus Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arus Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 Dodaje jeszcze raz bo coś się posypało,Srednica17mm,srebro ,napiszcie co to za monetka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arus Napisano 3 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2014 Witam,dokopałem się że to jest półtorak,bodajże szwedzki,ale gdyby ktoś mógł powiedzieć na jego temat coś więcej bęnde wdzięczny,a jeśli faktycznie ta moneta dla grona fachowców z forum była tak nieodgadniona to może informacja że to półtorak szwedzki przyda się innym jak ja mniej biegłym w temacie.Tym niemniej dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarzabek Napisano 3 Styczeń 2014 Share Napisano 3 Styczeń 2014 a gdzieś ty kolego sie dokopał, ze to półtorak szwedzki ?na moje oko to półtorak koronny ale Zygmunta III Wazy 1623http://myvimu.com/exhibit/13151117-poltorak-koronny-zygmunt-iii-waza-1623http://www.google.pl/search?q=p%C3%B3%C5%82torak+koronny+zygmunta+iii+wazy%2B1623&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3YLGUtl7iZi1BrG_gdAF&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1680&bih=897 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arus Napisano 3 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2014 Chyle czoła,przed wiedzą i doświadczeniem kolegi jarząbka,ma kolega racje,dziękuję za pomoc.Wpadło mi okazjonalnie 11 takich monet i nie wiedziałem co,gdzie i dlaczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rosforek Napisano 3 Styczeń 2014 Share Napisano 3 Styczeń 2014 Na monecie znajduje się herb Sas, Mikołaja Daniłowicza, wielkiego podskarbiego koronnego (1616 - 1624). Twoja odmiana jest pod nr 379 w katalogu E. Kopickiego.Źródło:E. Kopicki, Monety Zygmunta III Wazy, Szczecin 2007, s.14,75. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arus Napisano 3 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2014 Dzięki koledzy,ale nie dysponuje fachową literaturom,numizmatyka to nie moja bajka,ja kolekcjonuję białą broń,a monetki wpadły przy okazji zamiany.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 14:12 03-01-2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.