Moryson Napisano 31 Grudzień 2013 Autor Napisano 31 Grudzień 2013 Witam, proszę o pomoc w rozpoznaniu łuski. Skąd może pochodzić oraz w jaki sposób mogła zostać tak ładnie ozdobiona.
mietek Napisano 31 Grudzień 2013 Napisano 31 Grudzień 2013 Tzw sztuka okopowa".Łuska USA, 75mm m18, producent amerykański Clark Brass & Copper Co.Skad może pochodzic?Gdzie znaleziona? Z Polski?Używane byly (do sprawdzenia) w czołgach wyslanych przez USA do ZSRR (data produkcji pasuje).Gołąbek (pokoju?) jedzie socrealizmem.
Moryson Napisano 31 Grudzień 2013 Autor Napisano 31 Grudzień 2013 Dzięki za odpowiedź i informację. Skąd pochodzi to niestety nie wiem bo kupiłem ją przypadkiem na targu staroci w Polsce i tak stoi u mnie w domu.
bjar_1 Napisano 31 Grudzień 2013 Napisano 31 Grudzień 2013 W Polsce się takie trafiają jak najbardziej.
Pytanie
Moryson
Witam, proszę o pomoc w rozpoznaniu łuski. Skąd może pochodzić oraz w jaki sposób mogła zostać tak ładnie ozdobiona.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.