nowickiwh Napisano 26 Grudzień 2013 Autor Napisano 26 Grudzień 2013 WitamWykopałem takie cudo ale kompletnie nie wiem co do czego nie znam się na blachach. Proszę o rozszyfrowanie :)
soowa8 Napisano 26 Grudzień 2013 Napisano 26 Grudzień 2013 Witam link do tej tablicy http://www.wptr.pl/index.php?dz=tablice&pdz=1956&sekcja=kody&ps=R
nowickiwh Napisano 26 Grudzień 2013 Autor Napisano 26 Grudzień 2013 WitajDzięki teraz już wiadomo polska zabytkowa tablica z lat 50tych powiatu ustrzyckiego :)Dzięki
arklas Napisano 26 Grudzień 2013 Napisano 26 Grudzień 2013 Nie ustrzyckiego, a leskiego (trzeba wgłębić się w szczegóły. Może też być z serii z roku 1964.Tablica ma przy środku górnej albo dolnej krawędzi znaczek z literami ZMZ. Podobieństwo jej (kształt cyfr, jakość tłoczenia) do tablic wojskowych wytwarzanych przez WZM Zamość i miejsca, w których można było je spotkać, pozwalają mi przypuszczać, że ta tablica powstała również w Zamościu.
Pytanie
nowickiwh
Wykopałem takie cudo ale kompletnie nie wiem co do czego nie znam się na blachach. Proszę o rozszyfrowanie :)
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.