dope Napisano 24 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2013 w piwnicy mojego domu znalazłem stare skrzypce, jean baptiste vuillaume i coś tam Paris, niestety nie jestem dobry w pisaniu po Francusku.instrument całkiem w dobrym stanie ale kompletnie nie znam się na takich rzeczach, stąd pytanie jak je oczyścić żeby nie zniszczyć, czy próbować odrestaurować (zostawić w stanie jakie są?) i gdzie konkretniej dowiem się czy są coś warte ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 24 Grudzień 2013 Share Napisano 24 Grudzień 2013 Poszukaj w googlach lutników, skontaktuj się, podeślij im fotki, z pewnością coś doradzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 25 Grudzień 2013 Share Napisano 25 Grudzień 2013 sam nie ruszaj bo zniszczysz lutnik je odrestauruje profesjonalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Grudzień 2013 Share Napisano 25 Grudzień 2013 Porozmawiać z lutnikiem, często renowacja takiego instrumentu jest nieopłacalna. Taniej od renowacji często można kupić taki sam instrument w dobrym stanie. Wtedy pozostaje pozostawić jak jest.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
remington Napisano 25 Grudzień 2013 Share Napisano 25 Grudzień 2013 Takie czasy, że często renowacja przekracza cenę samego zabytku. We własnym zakresie ze skrzypiec można zrobić ładny eksponat. Wyczyścić, odświeżyć politurę, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.