licznik2 Napisano 19 Grudzień 2013 Autor Napisano 19 Grudzień 2013 Jako, że jest to mój pierwszy post na forum chciałbym się przywitać :)Planuję zakupić wykrywacz.. Jeden z dwóch wymienionych w temacie. Co o nich sądzicie? Czy jest coś lepszego w cenie do 2600zł? Wykrywacz ma być jak najbardziej uniwersalny i dosyć głęboko namierzać. Posiadam AT Pro, który (bynajmniej moim zdaniem) głębokością nie grzeszy.Nie jestem profesjonalistą, chodzenie z wykrywką jest raczej dopełnieniem gry w czołgi niż pasją, po prostu to lubię i chcę wejść w posiadanie lepszego sprzętu.Liczę na pozytywne rozwinięcie tematu.
rufa Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Minelaba nie miałem a gti2500,mam już kilka lat.Sprzęt dobry,uniwersalny ale jak dla mnie,za ciężki i dlatego stoi w kącie. Jak mam szukać czegoś głębokiego,to go uruchamiam ale na dłuższe szukanie po polach,to tylko-deus lub czasami-at-pro.
kazioW24 Napisano 20 Grudzień 2013 Napisano 20 Grudzień 2013 Zdecydowanie stawiał bym na se pro,fajny sprzęt,pamięć ustawień szybki i głęboki,gti musisz dostrajać kombinować ,w minelabie raz to zrobisz i już.Wchodzisz na teren odpalasz i szukasz ,jak zaczyna fiksować, cewka do ziemi i w 30s masz dostrojony,a o separacji już nie wspomnę, w końcu to jeden z lepszych sprzętów,gdyby nie jego waga dalej bym z nim latał.Ale jak chcesz coś naprawdę dobrego to tak jak pisał ktoś wyżej xp deus,tyle że za taką kasę raczej nie znajdziesz.
licznik2 Napisano 20 Grudzień 2013 Autor Napisano 20 Grudzień 2013 GTI jest dużo cięższy od minelaba, tylko mam pytanko co do tego drugiego, przeglądając porównania natknąłem się na strone gdzie jest porównanie ale takie sztywne" tzn są tam same dane i jakiś system który to porównuje, tam pisze że jest on tylko na złoto, co jest nieprawdą, tak? Na deusa mnie za bardzo nie stać, i tak naciągam lekko budżet na coś lepszego...
kazioW24 Napisano 21 Grudzień 2013 Napisano 21 Grudzień 2013 Tak złotko na pewno nim pociągniesz,a tak na serio SE z cewką 11 to typowy sprzęt na kolor,bo stali to no za bardzo nie lubi i szybko separuje.Jeżeli zależy ci na wykrywce na kolor i drobnice naprawdę małą to on jest na pewno rozwiązaniem.Co do historii z tymi zasięgami to realny na typowym polu na denarka około 30cm,jak glina 15cm.Z czasem jak go poznasz to na 90% wiesz co jest pod cewką,jaki rodzaj metalu.W miarę prosty w obsłudze,a jak namieszasz w ustawieniach przytrzymujesz przycisk startu 5s i wraca sam do ustawień fabrycznych.Wiem ze sporo osób latało na nich i też dawali rade,ustawiali tylko czułość na 25-30 i spoko.Ale jak masz ograniczony budżet to możesz śmiało pomyśleć o Tesoro Tejon,może nie niebieski tylko siwy ten oryginalny na rynek USA,też fajny sprzęt i lekki.
licznik2 Napisano 22 Grudzień 2013 Autor Napisano 22 Grudzień 2013 czyli na militarkę jako tako też się zda ? bo właśnie chodzi o uniwersalność przede wszystkim ... ta separacja, da się z nią coś zrobić ?
Olo86 Napisano 22 Grudzień 2013 Napisano 22 Grudzień 2013 Siemka. Latam z GTI juz jakis czas i nie zdazylem jeszcze dobrze go poznac, ale chyba nie zamienie na inny. Co do wagi to kwestia przyzwyczajenia :) Uniwersalne dobry wykrywacz z mozliwoscia upgradu (two box). Czasami wariuje to fakt, ale nie ma tragedii :)Pzdr. Olo.
kazioW24 Napisano 23 Grudzień 2013 Napisano 23 Grudzień 2013 Niestety na militarke to za bardzo on nie jest,z założenie nie lubi stali,za to kolorek koś jak żaden inny.Ale jak pisałem Tejon jest za dużo mniejszą kasę,wagowo ok i uniwersalny,chyba lepszy kandydat od gti.
licznik2 Napisano 28 Grudzień 2013 Autor Napisano 28 Grudzień 2013 Tak, tylko że tejon nie ma żadnego wyświetlacza, i zanim się go nauczę.. Krócej mówiąc chcę coś nie tylko dźwiękowego ale i żeby jakieś obrazki też to pokazywało :) Żeby po prostu było łatwiej to ogarnąć", aktualnie rozpatruje gti 2500 i SE PRO, tylko jak mówicie SE PRO lubi kolor ale nie lubi stali, i tu pojawia się pytanie, czy nie lubi tej stali dużo mocniej niż gti ?
licznik2 Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Napisano 2 Styczeń 2014 Wybór jednak padł na Whites MXT. Dzięki za podpowiedzi a temat można zamknąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.