predi888 Napisano 16 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2013 Cóż,porzuciłem szczawiosława ze względów żółto barwnych na rzecz fosolu .Ten ma to do siebie iż działa lepiej (szybciej) i coś" sprawia że fant nie rdzewiej tak szybko ... (inhibitor korozji ?).Jakież było moje zdziwienie gdy okazało się że fosol też zostawia żółte plamy , może nie tak intensywne jak szczawiowy ,ale też zostawia .Ma ktoś radę na usunięcie żółtych przebarwień ?Ot taki przykład blachy czyszczonej 1 dzień w ciepłym fosolu .Co 2h była czyszczona ryżówką pod kranem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 16 Grudzień 2013 Share Napisano 16 Grudzień 2013 Spróbuj tę blachę pogotować w wodzie destylowanej z godzinę, może osad zniknie. Chociaż dziwne, że jest żółty, u mnie czasem pojawiał się biały i po takim gotowaniu znikał, albo dawał się usunąć szczotką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.