samter Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2013 Proszę o pomoc w identyfikacji pieczęci ze zdjęć, sfragistyka to nie moja branża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2013 Zbliżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2013 Odbicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Grudzień 2013 Share Napisano 14 Grudzień 2013 Kłosy jęczmienia ,czerpak,szufla wskazywałaby na piwowara czy słodownika,formę na dole od biedy można uznać za kadz fermentacyjną ale co symbolizują 2 skrzyżowane przedmioty nie mam pojęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 14 Grudzień 2013 Share Napisano 14 Grudzień 2013 Poszukaj tu może trafisz coś analogicznego http://www.wbc.poznan.pl/dlibra/plain-content?id=116115 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samter Napisano 14 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2013 Dziękuję za pomoc, przejrzałem dość pobieżnie podaną publikacje (jutro zrobię to bardziej szczegółowo - późna pora). Dodam, że rzeczona pieczęć pochodzi ze Śląska - okolice Bolesławca, Zgorzelca - te rejony. Tymczasem myślę i szukam dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.