kasia_mj Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Napisano 8 Grudzień 2013 Mam od niedawna kordzik, jestem przekonana o tym, że pochodzi z czasów II rzeszy, ale nie jestem w stanie stwierdzić co to dokładnie jest
kasia_mj Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 Jest jakaś możliwość, żeby we Wrocławiu ktoś to ocenił widząc je a żywo" i potwierdził, że nie są oryginalne? Jakiś antykwariat czy coś takiego?
Stizek Napisano 11 Grudzień 2013 Napisano 11 Grudzień 2013 Heh ciekaw jestem gdzie tyle kordzików można schować w takiej chacie i akurat różnych formacji i na dodatek kopie:D dla mnie śmieszna historia i wątpię że zostały one w ogóle znalezione:DBędzie wystawione na Allezło z opisem oryginał znaleziony w opuszczonym domu...pzdr
Kriczer Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 nie wiem jaki w tym sens sprawdzania tego, bo one biją po oczach z daleka :)W antykwariacie potwierdzą...
Kriczer Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 http://www.germanbunker.pl/bron%20biala/kordzik%20pocztowy%201/5.jpghttp://quanonline.com/military/military_reference/german/blades/pics/mod2_dagger_eagle.jpghttp://quanonline.com/military/military_reference/german/blades/pics/coppel_handle.jpgmasz zdjęcia oryginałów i porównaj z tymi cudami szczególnie jakość wykonania gapy swastyki etc.
kasia_mj Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 Tak znalazłam sama.Jeśli się na tym znasz, bo ja wcale, to napisz mi proszę czym się konkretnie różnią. Może jakieś zdjęcia do porównania? W internecie jest tyle różnych podobnych przedmiotów, że nie wiem który miałby być oryginalny. Mam rozumieć, że mają wartość złomu i najlepsze co z nimi mogę zrobić to wyrzucić?
kasia_mj Napisano 9 Grudzień 2013 Autor Napisano 9 Grudzień 2013 Teraz widzę, że bardzo się różnią. Ok, więc wylądują w śmietniku
Kriczer Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 Sprawdź pocztę opisałem dokładnie jak mogłem zdjęcia, zrobiłem porównanie itp :)
torba5 Napisano 9 Grudzień 2013 Napisano 9 Grudzień 2013 nie no do śmieci to nie zawsze możesz odsprzedaćzaznaczając że to kopie jakieś pare groszy wpadnie pozdrawiam
kasia_mj Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Napisano 8 Grudzień 2013 Jeszcze kilka zdjęć. Kordzik pierwszy:
torba5 Napisano 8 Grudzień 2013 Napisano 8 Grudzień 2013 zidentyfikowane już masza że to kopie to inna sprawa
kasia_mj Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Napisano 8 Grudzień 2013 Nie wiem dlaczego widoczne są tylko niektóre moje posty, ale pisałam wcześniej, że te przedmioty zostały znalezione w poniemieckim domu były schowane i brudne. Byłam przekonana, że to oryginały. Nie znam się na tym, ale nie wiem jakim cudem miałyby się tam znaleźć kopie. Jestem bardzo zaskoczona dlatego dałam lepsze zdjęcia i proszę Was o informację po czym można poznać podróbki.
torba5 Napisano 8 Grudzień 2013 Napisano 8 Grudzień 2013 a sama je znalazłaś ?ten ostatni to kordzik oficerski pracownika ochrony poczty SS Postschutzrzadkii też wygląda kiepsko
Pytanie
kasia_mj
44 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.