krystiano Napisano 5 Grudzień 2013 Autor Napisano 5 Grudzień 2013 Witam mam taki problem z rutusem na statyk czami mam wrażenie jak by się zawieszał idę 200 m przez las i cisza wracam tą samą drogą i pojawiają się sygnały w tych miejscach które sprawdzałem nie są to fałszywe sygnały co mnie irytuje ponieważ mam świadomość że omija fanty.Miał ktoś taki przypadek? Może coś nie tak z elektroniką albo z cewką kabel sprawdzalem to jest ok.
rs77 Napisano 6 Grudzień 2013 Napisano 6 Grudzień 2013 dzwonic, pisac maile do producentabardzo przyjemny kontakt a efekt na pewno bedzie lepszy niz z dyskusji na forumpozdrawiam
M40 Napisano 6 Grudzień 2013 Napisano 6 Grudzień 2013 A zerujesz na statyku? Starym wymaga ręcznego zerowania, czyli co jakiś czas musisz wcisnąć spust.
bassista Napisano 6 Grudzień 2013 Napisano 6 Grudzień 2013 może być też tak, że fanty są na krawędzi wykrywalności i to, czy znajdziesz decyduje ustawienie cewki wobec metalu. Jak masz cewkę koncentryk to największy zasięg masz na niej na środku i przesunięcie cewki o kilka cm względem fanta może sprawić, że piszczała jej nie zobaczy.
krystiano Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Napisano 6 Grudzień 2013 No właśnie jak co jakiś czas zeruje to nabiera chęci do współpracy. ale na dynamiku jest ok.ostatnio zaczołem chodzić za militarką i zauważyłem takie zjawisko w cześniej nie miał takich zawieszeń.
M40 Napisano 11 Grudzień 2013 Napisano 11 Grudzień 2013 Zeruj tak często jak się da. Sprawdź też parametr SAT w ustawieniach trybu statycznego. Jeśli SAT masz ustawione na zero, możesz delikatnie zwiększyć tę nastawę (np. do wartości 5-6) i zobaczyć jaki będzie efekt. Wykrywacz nie powinien się już tak często wzbudzać.Ogólnie - przeczytaj dokładnie instrukcję a w szczególności rozdział dotyczący trybu statycznego, tam masz odpowiedź jak działa SAT i jak go ustawiamy.
krystiano Napisano 12 Grudzień 2013 Autor Napisano 12 Grudzień 2013 Dzięki za rady jutro jadę na las to popróbuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.