HASAG40 Napisano 30 Listopad 2013 Autor Napisano 30 Listopad 2013 witam panowie co to za pojemniki są?Wykonane,z blachy ocynkowanej i malowane na czarno,wielkość puszki pgaz lecz ze dwa razy większa średnica wszystkie posiadają wafki na spodzie więc napewno wojskowe. Smar?
jarat88 Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 Raczej na ładunki ,,ale moge sie mylić...mam taka samą ale nie jestem pewien do czego
HASAG40 Napisano 30 Listopad 2013 Autor Napisano 30 Listopad 2013 mogę dodać że pojemniki zalegały w pojedyńczych ziemiankach ,ogólnie było skupisko ziemianek i każdy pojemnik zalegał jakby na jedną ziemiankę było ich ponad 10szt. zabrałem tylko te najładniejsze.Na jednym pojemniku jest zrobiona dziurka samorobnie w pokrywie więc można gdybać że jakiś materiał łatwopalny?
Luftlander Napisano 30 Listopad 2013 Napisano 30 Listopad 2013 Wygląda na takie tylko twoje nie mają wytłoczonego napisu na wieczku...http://wehrmachts.kisten.free.fr/boite_sonderkartsfh18.htm
maksiusta Napisano 1 Grudzień 2013 Napisano 1 Grudzień 2013 Dokładnie, pojemniki na 7-8 ładunków miotających do s.F.H.18.Twoje to pojemniki w wersji cynkowej.
Pytanie
HASAG40
witam panowie co to za pojemniki są?Wykonane,z blachy ocynkowanej i malowane na czarno,wielkość puszki pgaz lecz ze dwa razy większa średnica wszystkie posiadają wafki na spodzie więc napewno wojskowe. Smar?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.