pablo1152 Napisano 22 Listopad 2013 Autor Share Napisano 22 Listopad 2013 Dzień dobry, wczoraj wyskoczyła mi taka odznaka, nie wiem czy wsadzić ją do oliwki czy w ogóle nie ruszać. Nie wiem z jakiego materiału jest zrobiona. A może zostawić ją taką jaka jest? Proszę o rade kolegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo1152 Napisano 22 Listopad 2013 Autor Share Napisano 22 Listopad 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo1152 Napisano 22 Listopad 2013 Autor Share Napisano 22 Listopad 2013 Zdjęcia są robione przy świetle pokojowym które trochę ją rozjaśnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 Oliwka, a potem szczoteczka do zębów. Nie ma co stosować innych metod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MilKam88 Napisano 22 Listopad 2013 Share Napisano 22 Listopad 2013 Ja na twoim miejscu rozprowadził bym po odznace mydło w płynie i przemył pod kranem w letniej wodzie, żeby opłukać z pisaku. Następnie zamoczył w oliwce, osuszył i tyle. Podejrzewam, że jak użyjesz szczoteczki to zacznie schodzić patyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo1152 Napisano 22 Listopad 2013 Autor Share Napisano 22 Listopad 2013 dziękuje za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbarossa1941 Napisano 23 Listopad 2013 Share Napisano 23 Listopad 2013 A może pomoczyć w wodzie utlenionej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 23 Listopad 2013 Share Napisano 23 Listopad 2013 barbarossa tylko po co ? hmy ?wymyj wodą do oliwki na jakiś czas wytrzyj i nic więcej nie rób przy niej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 24 Listopad 2013 Share Napisano 24 Listopad 2013 Ja najpierw wrzuciłbym do oliwy(wzmocni patyne) i dopiero delikatnie szczoteczką usuwać ziemie i inne zanieczyszczenia. Jak zrobisz odwrotnie to patyna się wyszczerbi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barbarossa1941 Napisano 24 Listopad 2013 Share Napisano 24 Listopad 2013 Kriczer - a po to aby pozbyć się skorupy z piasku..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriczer Napisano 24 Listopad 2013 Share Napisano 24 Listopad 2013 skorupa"...moczenie w oliwce w zupełności wystarcza a pod wodą czyszczenie delikatne nie uszkodzi patyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.