Skocz do zawartości

Żuławy wiślane, Wyspa sobieszewska

majsterPK3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam jestem pasjonatem Histori,militariów itd. jak my wszyscy na tym portalu, mieszkam w Przejazdowie koło Gdańska, niedawno kupiłem moją pierwszą wykrywkę przetestowałem ją już na wyspie Sobieszewskiej i choć dużo tam się działo to strasznie zryte są te lasy i nic ciekawego nie znalazłem, może ktoś z was podpowie gdzie w tych rejonach warto kopać, albo ktoś z was szanownych kolegów zaproponuje wspulny wypad, z chęcią się wybiorę pod okiem doświadczonego ODKRYWCY i zdobęde nowe doświadczenie, mój adres mejlowy jest w rubryce poznajmy się, pozdrawiam
Napisano
Czy nikt z was naprawdę nie interesuje się historią tego regionu? niema tu nikogo z tej okolicy? sami wolni strzelcy? może ktoś z was podpowie gdzie warto szukać a jakich miejsc unikać podzielcie się informacjami, i nie chodzi oto by podsunąć pod nos miejscówki w których pełno skarbów, mam kilka ciekawych miejsc na oku o których nie chcę pisać otwarcie, może ktoś z was zechce połączyć siły
  • 1 month later...
Napisano
Dziękik za cynk wybiorę się w niedzielę bo pogoda dopisuje, jak jesteś z okolicy to możemy razem pokopać, mam jeszcze jedno pytanie może masz rozeznanie na temat prawnej strony kopanaia na wyspie słyszałem i czytałem rużne żeczy na ten temat że niby niewolno kopać na terenie całej wyspy bo można trafić na masowe groby, a jak chodzisz po lesie z wykrywką i trafisz na straż graniczną to zarekfirują ci sprzęt jak to jest wiesz coś w tym temacie?
Napisano
byłem dziś na rozpoznaniu terenu, tak jak pisałeś po drugiej stronie drogi prowadzącej do orla, niema śladów eksploracji poza dziurami po bursztyniażach, jutro ruszam w teren z wykrywką w rejonie tego lasu pomiędzy drogą DW501 a kanałem, na polach za kanałem raczej niebende prubował bo widać że są obsiane a jeszcze mnie jakiś gospodaż widłami przechrzści
Napisano
Te , Majster , zacznij od zakupu słownika ortograficznego. Jak go zgłębisz i posiądziesz tajną wiedzę na temat języka polskiego wtedy odpal komputer , forum O i się wpisuj. I nie pisz że masz kwit na dyscośtam. Tylko napisz że masz zaświadczenie lekarskie na posiadanie lenia i na brak szacunku dla Tych co starają się Ciebie czytać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie