april_86 Napisano 10 Listopad 2013 Autor Napisano 10 Listopad 2013 Mam problem z Garrettem 350 EuroACE. Wcześniej używałem 250tki i byłem zachwycony. Chodzi o to że wykrywacz miał być dostosowany do europejskich warunków tymczasem pokazuje kapsle od piwa jak grube, duże monety ze srebra lub miedzi. To samo z zawleczkami od puszek - piękny sygnał jak dla monet. Kopanie to udręka, zanim coś znajdę przerzucam tony ziemi z kapslami. Szybko się zniechęcam i teraz piękny sygnał to przekleństwo bo trzeba kopać a na 80% będzie to stalowy kapsel od piwa.... Do tego zżera całe baterie w 4-5h....Co jest nie tak? Wy też tak macie? MK
fuks_ag Napisano 10 Listopad 2013 Napisano 10 Listopad 2013 nic nie jest. ten typ tak ma, a co do kapsli itd. to 150/250 ma tak samo tyle że do tego pojawia się na wyświetlaczu albo ring albo coin-a tego euroace na wyświetlaczu już nie ma.co do zżerania baterii to kup sobie jakieś nie zleżałe.mi nawet na tescowych chodził ponad 10h a na sony kilka wypadów po 5-6hA co rycia i przekopywania masy ziemi to cewka dd tak ma głęboka duży obszar przemiatania i bardzo nieprecyzyjny pinpointer, da się do tego przyzwyczaić ale co się człek nakopie to jego
april_86 Napisano 10 Listopad 2013 Autor Napisano 10 Listopad 2013 w 250tce kapsel dawał sygnał jak gwóźdź - pointer skrajnie po lewej stronie. Tutaj bije piękny sygnał jak dla srebrnego talara!! Pinpointer w 250 też wydawał się lepszy! Co za niewypał z tej 350tki! Jestem totalnie wpieniony... Bede musiał go sprzedać bo kompletnie odbiera mi przyjemność z kopania. Polecacie coś na monety z tej klasy? 1200 - 1500 zlMK
popek Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 jakaś mitologia z tym 150/250 .... każdy nawet b drogi wykrywacz pokaże polmosa jak porządną monetę , operator po pewnym czasie w odniesieniu do danego terenu nabiera doświadczenia ale i tak się kopie ... bo to monety dają zróżnicowane sygnały ..... poszukiwanie monet to z reguły kopanie setek polmosów ....
april_86 Napisano 11 Listopad 2013 Autor Napisano 11 Listopad 2013 chyba nie przeczytałeś moich postów dokładnie... piszę o kapsach od piwa nie od nakrętkach od wódki, z wódką sprawa oczywista...
popek Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 kapsle od piwa często także nie są stalowe, lub powlekane ... i także grają na mocno na kolor, nie wspominając o p-tab.
sza.man Napisano 11 Listopad 2013 Napisano 11 Listopad 2013 namierzanie w 250 lepsze bo cewka koncentryk a tu DD...
Klucznik Napisano 23 Listopad 2013 Napisano 23 Listopad 2013 Zardzewiale kapsle od piwa to prawie we wszystkich wykrywaczach id kolo 95-100.U ea to troche trudniej wylapac bo kosteczka skacze od sreberek do konca.K. z K.
hubal100 Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 Witam.Może trochę zboczę z tematu ale muszę wam powiedzieć że problemu z zardzewiałymi kapslami od piwa nie ma Garrett AT PRO.Na ustawieniach Pro mode i włączonym airon audio są one rozpoznawalne w 99%.Wiele osób pisało że nie warto wydawać więcej kasy bo to jest prawie to samo co 350tka.Jest to nieprawda.
hubal100 Napisano 24 Listopad 2013 Napisano 24 Listopad 2013 Mój kolega który śmiga z EUROACE dokupił małą cewkę od 250tki ,śmiga z nią po plaży i mówi że już nie ma takiego problemu z kapslami.
Uoffz Napisano 12 Grudzień 2013 Napisano 12 Grudzień 2013 W Euro Ace zdecydowanie precyzyjniejsze jest namierzanie przednią krawędzią sondy niż jej środkiem (z doświadczenia) . Co do kapsli po bronkach to zauważ że sygnał jest niejednoznaczny ,pomimo że większość czasu pokazuje kolor to co kilka sekund wali na stal a potem znów na kolor.
radek66 Napisano 29 Grudzień 2013 Napisano 29 Grudzień 2013 Święta racja Uoffz. podobnie z dużymi metalowymi śmieciami, wytwarzają duże pole elektromagn. i zaznaczają się na wyświetlaczu i dźwiękowo jako kolor, ale co sekundkę wpada na lewą stronę i obniża dźwięk...
april_86 Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Napisano 29 Grudzień 2013 możliwe, chociaż ja nie zauważyłem - pokazuje piękną pozycję, odpowiednik średniej miedzianej monety. A tu kapsel od piwa...W 250tce tego nie było. Ladnie dyskryminował i podawał je tuż za gwoździami. Nawet jeśli by przeskakiwał na żelazo to ma to też miejsce gdy nad lub pod monetą znajduje sie żelazny mały przedmiot, więc i tak trzeba kopać.Cewki od 250tki działają na 350? Nie chce chodzić z koncentrykiem - wole DD, ponoć dokładniejszaBede chciał się pozbyć tej 350tki, o ile na polach da się kopać (mało śmieci) to w parkach, ruinach to istna udręka....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.