Skocz do zawartości

co jest nie tak z Garrettem 350 EuroACE??

april_86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam problem z Garrettem 350 EuroACE. Wcześniej używałem 250tki i byłem zachwycony. Chodzi o to że wykrywacz miał być dostosowany do europejskich warunków tymczasem pokazuje kapsle od piwa jak grube, duże monety ze srebra lub miedzi. To samo z zawleczkami od puszek - piękny sygnał jak dla monet. Kopanie to udręka, zanim coś znajdę przerzucam tony ziemi z kapslami. Szybko się zniechęcam i teraz piękny sygnał to przekleństwo bo trzeba kopać a na 80% będzie to stalowy kapsel od piwa.... Do tego zżera całe baterie w 4-5h....Co jest nie tak? Wy też tak macie?

MK
Napisano
nic nie jest. ten typ tak ma, a co do kapsli itd. to 150/250 ma tak samo tyle że do tego pojawia się na wyświetlaczu albo ring albo coin-a tego euroace na wyświetlaczu już nie ma.
co do zżerania baterii to kup sobie jakieś nie zleżałe.
mi nawet na tescowych chodził ponad 10h a na sony kilka wypadów po 5-6h
A co rycia i przekopywania masy ziemi to cewka dd tak ma głęboka duży obszar przemiatania i bardzo nieprecyzyjny pinpointer, da się do tego przyzwyczaić ale co się człek nakopie to jego
Napisano
w 250tce kapsel dawał sygnał jak gwóźdź - pointer skrajnie po lewej stronie. Tutaj bije piękny sygnał jak dla srebrnego talara!! Pinpointer w 250 też wydawał się lepszy! Co za niewypał z tej 350tki! Jestem totalnie wpieniony... Bede musiał go sprzedać bo kompletnie odbiera mi przyjemność z kopania.

Polecacie coś na monety z tej klasy? 1200 - 1500 zl

MK
Napisano
jakaś mitologia z tym 150/250 .... każdy nawet b drogi wykrywacz pokaże polmosa jak porządną monetę , operator po pewnym czasie w odniesieniu do danego terenu nabiera doświadczenia ale i tak się kopie ... bo to monety dają zróżnicowane sygnały ..... poszukiwanie monet to z reguły kopanie setek polmosów ....
Napisano
chyba nie przeczytałeś moich postów dokładnie... piszę o kapsach od piwa nie od nakrętkach od wódki, z wódką sprawa oczywista...
Napisano
kapsle od piwa często także nie są stalowe, lub powlekane ... i także grają na mocno na kolor, nie wspominając o p-tab.
  • 2 weeks later...
Napisano
Zardzewiale kapsle od piwa to prawie we wszystkich wykrywaczach id kolo 95-100.U ea to troche trudniej wylapac bo kosteczka skacze od sreberek do konca.
K. z K.
Napisano
Witam.
Może trochę zboczę z tematu ale muszę wam powiedzieć że problemu z zardzewiałymi kapslami od piwa nie ma Garrett AT PRO.
Na ustawieniach Pro mode i włączonym airon audio są one rozpoznawalne w 99%.
Wiele osób pisało że nie warto wydawać więcej kasy bo to jest prawie to samo co 350tka.
Jest to nieprawda.
Napisano
Mój kolega który śmiga z EUROACE dokupił małą cewkę od 250tki ,śmiga z nią po plaży i mówi że już nie ma takiego problemu z kapslami.
  • 3 weeks later...
Napisano
W Euro Ace zdecydowanie precyzyjniejsze jest namierzanie przednią krawędzią sondy niż jej środkiem (z doświadczenia) . Co do kapsli po bronkach to zauważ że sygnał jest niejednoznaczny ,pomimo że większość czasu pokazuje kolor to co kilka sekund wali na stal a potem znów na kolor.
  • 3 weeks later...
Napisano
Święta racja Uoffz. podobnie z dużymi metalowymi śmieciami, wytwarzają duże pole elektromagn. i zaznaczają się na wyświetlaczu i dźwiękowo jako kolor, ale co sekundkę wpada na lewą stronę i obniża dźwięk...
Napisano
możliwe, chociaż ja nie zauważyłem - pokazuje piękną pozycję, odpowiednik średniej miedzianej monety. A tu kapsel od piwa...
W 250tce tego nie było. Ladnie dyskryminował i podawał je tuż za gwoździami. Nawet jeśli by przeskakiwał na żelazo to ma to też miejsce gdy nad lub pod monetą znajduje sie żelazny mały przedmiot, więc i tak trzeba kopać.

Cewki od 250tki działają na 350? Nie chce chodzić z koncentrykiem - wole DD, ponoć dokładniejsza

Bede chciał się pozbyć tej 350tki, o ile na polach da się kopać (mało śmieci) to w parkach, ruinach to istna udręka....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie