Skocz do zawartości

coś dla miłośników salamandry....

polzin

Rekomendowane odpowiedzi

A i zapomniałem dodać,że interesuje mnie część wewnętrzna gdyż srodek jest pusty.
Dokupiłem kiedyś wyściółkę M31, ale jakaś mała??
I mam pytanie:
1. jak połączyć ją z hełmem (nity też mam orginalne z innego hełmu)tam są jakieś listwy ale jakie i jak są połączone nie wiem.

Pozdrawiam

Witam
Wszystkie hełmy ładnie wyglądają.Mam pytanie odnośnie hełmów rosyjskich:
Na jaki kolor pomalowac hełm?
cz wszystkie rosyjskie hełmy miały taką samą barwę,czy kolor miały zależy od np. formacji??
Czy wszystkie one miały czerwoną gwiazdę z przodu?
Czy ktoś malował już rosyjski hełm i może podpowiedzieć jak dobrać farbę i gdzie ją kupić??
Pozdrawiam

Co do gwiazd, to było na forum, chyba przy okazjii polskich LWP. I czyba raczej ich za dużo na hełmach nie było.
Też mam pewien hełmik przemalowany (dziwnie) i chyba go pogotuję w proszku, może wyjdzie orzełek lub gwiazda.
pozdro

Jak z hakiem, to węgier. Czy możecie podać średnicę główki nita w niemcu, długość, szerokość wąsów oraz średnicę podkładki?
Pozdro

cześć !
Dawno mnie tu nie było...
DO SP17 - jeśli masz cyfrówkę to prosiłbym o fotkę haczyka - ostatnio u kumpla widziałem oryginalny haczyk mundurowy.
Prośba - jeśli ma ktoś doświadczenie w dziedzinie niemieckich pokrowców (wiele z fotek w necie to repliki),to proszę o podpowiedź co sądzicie o kolorach tego co poprzednio zamieściłem...

Pozdrowienia Polzin

• 2 weeks later...

Skoro nikt już nie daje nowych fotek postanowiłem zamieścić zdjęcie fantu znalezionego w zeszłym roku przez mojego szwagra Franko".
Było mi dane go rekonstruować całkowicie od podstaw ponieważ zostało z niego bardzo niewiele. Praktycznie zachowała się gąbka w bdb stanie, resztki skóry i pasków.
Stan samego hełmu był opłakany około 2/3 powierzchni....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie