Gość Napisano 30 Marzec 2004 Share Napisano 30 Marzec 2004 A i zapomniałem dodać,że interesuje mnie część wewnętrzna gdyż srodek jest pusty.Dokupiłem kiedyś wyściółkę M31, ale jakaś mała??I mam pytanie:1. jak połączyć ją z hełmem (nity też mam orginalne z innego hełmu)tam są jakieś listwy ale jakie i jak są połączone nie wiem.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryzys1945 Napisano 31 Marzec 2004 Share Napisano 31 Marzec 2004 WitamWszystkie hełmy ładnie wyglądają.Mam pytanie odnośnie hełmów rosyjskich:Na jaki kolor pomalowac hełm?cz wszystkie rosyjskie hełmy miały taką samą barwę,czy kolor miały zależy od np. formacji??Czy wszystkie one miały czerwoną gwiazdę z przodu?Czy ktoś malował już rosyjski hełm i może podpowiedzieć jak dobrać farbę i gdzie ją kupić??Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Co do gwiazd, to było na forum, chyba przy okazjii polskich LWP. I czyba raczej ich za dużo na hełmach nie było.Też mam pewien hełmik przemalowany (dziwnie) i chyba go pogotuję w proszku, może wyjdzie orzełek lub gwiazda.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 1 Kwiecień 2004 Share Napisano 1 Kwiecień 2004 Witam. Spójrzcie swoim okiem na ten hełmik. Czy nieuwazacie, ze ten kolorek wyglada jak orginal? Moim zdaniem jest lepszy od RALa 6006. Co o tym sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Kwiecień 2004 Share Napisano 6 Kwiecień 2004 Ten, czyli który?Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Nie wiem czy to was interesuje jeszcze - mam taki hak przy swoim hełmie - wykopku. Mogę rzucić skan jesli chcecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Share Napisano 7 Kwiecień 2004 Jak z hakiem, to węgier. Czy możecie podać średnicę główki nita w niemcu, długość, szerokość wąsów oraz średnicę podkładki?Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwiecień 2004 Share Napisano 13 Kwiecień 2004 Mam! Szerokość wąsów - 6,5 mm, średnica podkładki 13 mm.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 15 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2004 cześć !Dawno mnie tu nie było...DO SP17 - jeśli masz cyfrówkę to prosiłbym o fotkę haczyka - ostatnio u kumpla widziałem oryginalny haczyk mundurowy. Prośba - jeśli ma ktoś doświadczenie w dziedzinie niemieckich pokrowców (wiele z fotek w necie to repliki),to proszę o podpowiedź co sądzicie o kolorach tego co poprzednio zamieściłem...Pozdrowienia Polzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Skoro nikt już nie daje nowych fotek postanowiłem zamieścić zdjęcie fantu znalezionego w zeszłym roku przez mojego szwagra Franko".Było mi dane go rekonstruować całkowicie od podstaw ponieważ zostało z niego bardzo niewiele. Praktycznie zachowała się gąbka w bdb stanie, resztki skóry i pasków.Stan samego hełmu był opłakany około 2/3 powierzchni.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2004 Ciekawym odkryciem były inicjały zachowane na strzępach skóry.... którą było bardzo ciężko zrysować i wykonać szablon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2004 następna fotka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2004 i na koniec gapa i nit wykonany ze wzoru- 1 ocalałego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 27 Kwiecień 2004 Share Napisano 27 Kwiecień 2004 No no.. ekstra. Jak na typowo amatorską domową robotę, to moim zdaniem świetnie to wyszło, teraz tylko troche skórkę wytłamsić" i będzie dobrze :) A swoją drogą gdzie znaleziono ten hełmik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 28 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2004 ...okolice Drawska Pomorskiego - czy ktoś potrafi wyszukać właściciela tego hełmu z jakiej jednostki pochodził ponoć w Drawsku kręciło się kilku, może znacie jakieś źródła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polzin Napisano 28 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2004 szukać należy w obsłudze MG34, bo były obok dwa szturmowe (puste) magazynki i dalej nic.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.