tomciuncio Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 Witam, medalik jeszcze przed czyszczeniem. Na froncie widoczna głowa z brodą, napisy w koło głowy są po niemiecku(domysły).Tył za to jest totalnie nieczytelny. Jedyne co udało mi się odczytać to Lerne? czy Lern? na samym szczycie z tyłu, pod spodem kilka innych wyrazów.Pozdrawiam Tomasz
tomciuncio Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 Lernen - Uczmy się, uczyć się?Laben - Pokrzepiać?..ne? - ?zu ...gen? - za Walczących, zmagających? Tylko tyle widzę... i nie jestem do końca pewny tego co widzę Takie domysły :)
Czlowieksniegu Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 Medal wybity z okazji śmierci Fryderyka III 15 czerwca 1888 LERNE LEIDEN OHNE ZU KLAGEN- ucz się cierpienia bez skargi.
tomciuncio Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 Wielkie dzięki. Starałem się na własną rękę coś ustalić, ale nie do końca potrafiłem rozgryźć tych napisów. Pozdrawiam i życzę wiele śniegu!
Czlowieksniegu Napisano 22 Październik 2013 Napisano 22 Październik 2013 Spoko- bez śniegu też się da, choć dziwnie się czuję, jak dziś widziałem ludzi w kurtkach a ja w krótkich spodenkach :-)
tomciuncio Napisano 22 Październik 2013 Autor Napisano 22 Październik 2013 Powiedziałbym, iż idealnie na wypad z piszczałką, ale ja lubię o każdej porze i pogodzie:) Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.